U Trsteniku održan prvi protest protiv diktature 1Protest u Trsteniku

Kneginja Milica, koja je nakon Kosovskog boja vladala upravo iz Trstenika, za Trsteničane je simbol slobode koja je danas ugrožena. Polaganje cveća na spomenik podignut njoj u čast je podsećanje da je slobodu neophodno odbraniti, rečeno je na skupu.

Na protesnom skupu govorio je Bojan Petrović, preduzetnik koji je 13. decembara 2018. godine, uoči dolaska Aleksandra Vučića u Trstenik priveden, jer je prethodno na svom Facebook profilu najavio da će doći na otvaranje nove fabrike i postaviti pitanje predsedniku Republike.

Petrović je istakao da je njegovo hapšenje je „dokaz da ne živimo u slobodnoj zemlji“.

Mi sa ovog mesta šaljemo poruku da se pridružujemo zahtevima koje građani Srbije već nedeljama u nazad iznose na protestima širom zemlje. Poručujemo i da smo otpočeli borbu za oslobađanje od jednog čoveka koji je uzurpirao svu vlast, od čoveka koji je ponižava penzionere, privrednike, poljoprivrednike, lekare… Borbu za oslobađanje od onog koji je ugasio Prvu Petoletku i sada od Trstenika pravi grad pletača kablova“, rekao je Petrović.

Protestna šetnja završena je ispred Televizije Trstenik na kojoj se, pored činjenice da se iz budžeta Opštine Trstenik za njen rad izdvaja 11 miliona dinara, već tri godine, nije pojavio niko od opozicionih lidera ili građana koji misle drugačije od vladajuće strukture.