Akcija humanosti u Novom Sadu

Otvaranju manifestacije je prisustvovao i član Gradskog veća za privredu Milorad Radojević, koji je istakao da u iščekivanju Zakona o socijalnom preduzetništvu, čije usvajanje se očekuje do kraja godine, svi treba da radimo na, pre svega, podizanju svesti o značaju socijalnih preduzeća i njihovom umrežavanju, kao i na promovisanju primera dobre prakse.

– Grad se trudi da kroz svoje programe zapošljavanja reši problem nezaposlenosti teže zapošljivih kategorija. Ove godine je kroz program Javnih radova zaposleno 71 lice, kod 29 poslodavca, a za tu meru Grad je izdvojio 21,5 miliona dinara. Takođe, u svim drugim programima zapošljavanja prednost imaju lica iz kategorije teže zapošljivih – istakao je Radojević.

Ideja sajma je povezivanje udruženja, staratelja i dece sa smetnjama u razvoju i osoba sa invaliditetom, i predstavljanje njihovog rada. Na centralnom platou Štranda svako udruženje koje je učestvovalo na manifestaciji imalo je svoj štand i priliku da se javno predstavi. Takođe, oni su imali priliku da nauče kako da razvijaju i plasiraju svoj proizvod na tržište i kako da osnuju socijalno preduzeće.

Tokom sajma održana je i radionica za decu u okviru koje je organizovano sklapanje mozaika od plastičnih čepova, a javnosti je skrenuta pažnja na humanost i udruženja koja se bave tom tematikom.

Povezani tekstovi