Vlada Srbije donela odluku o sprovođenju studije o efektima vakcinacije protiv korona virusa 1Foto: Beta/Dragan Gojić

Vlada Srbije usvojila je na današnjoj sednici Predlog zakona o potvrđivanju Sporazuma sa Nemačkom o saradnji u oblasti odbrane, Uredbu o načinu čuvanja, uzorkovanja, sladištenja i uništavanja oduzetih psihoaktivnih supstanci u skladu sa standardima EU, kao i odluku o sprovođenju studije o dejstvu različitih vakcina protiv korona virusa, saopšteno je danas.

Članovi Vlade doneli su odluku da se organizuje i sprovede ‘Studija praćenja efekata imunizacije protiv kovid-19 oboljenja u Srbiji’, kao naučni projekat“, koja na slučajnom uzorku populacije treba da sagleda imuni odgovor, „odnosno dinamiku pojavljivanja i dužinu prisustva antitela“ nakon primanja različitih vakcina protiv korona virusa.

Na sednici je usvojena izmenjena Uredba o Programu podsticanja zapošljavanja mladih „Moja prva plata“, kojom se nastavlja realizacija ovog programa i u 2021. godini.

Na današnjoj sednici usvojena je Uredba o operativnim rezervama derivata nafte, uglja i drugih energenata, kojom će se ove rezerve formirati postepeno do 1. januara 2028. godine, a nakon toga će se održavati u količini i strukturi koja je propisana zakonom.

Doneta je i odluka o donaciji prehrambenih proizvoda u vrednosti od preko 25 miliona dinara, kao nastavak humanitarnih aktivnosti na globalnom planu, Libanu, Uniji Кomore, Madagaskaru, Centralnoafričkoj Republici, Lesotu, Esvatiniju i Zimbabveu.

Vlada Srbije donela je odluku i o osnivanju Obrazovno-naučnog centra za promociju pedagoških nauka u Jagodini, a doneta je i odluka o utvrđivanju mera zaštite „Stare kuće porodice Žujović u Nemenikućama“, kao kulturnog dobra, i proglašenje Industrijskog objekta „Stara crepana i ciglana“- Terra u Кikindi za spomenik kulture.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

Jedno reagovanje na “Vlada Srbije donela odluku o sprovođenju studije o efektima vakcinacije protiv korona virusa”

  1. Koja je institucija u kojoj se realizuje naučni projekat? Ko je rukovodilac i saradnici?

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.