Završen Paradajz fest u Lebanu 1Foto: FoNet/Ljiljana Stojanović

U Lebanu je večeras završen „Paradajz fest“, trodnevna manifestacija koja je po prvi put održana ove godine uz učešće šezdesetak proizvođača i koncerte popularnih pevača.

Tokom „Paradajz festa“ organizovana su i predavanja stručnjaka koji su proizvođačima govorili o novim agro-tehničkim merama i načinima uzgoja paradajza kao i o isplativosti udruživanja u zadruge.

U Lebanu je, povodom ove manifestacije, boravio i direktor Privredne komore Mađarske za zapadni Balkan Atila Galanboš, koji je ukazao na važnost čuvanja tradicije i načina uzgajanja poljoprivrednih
proizvoda.

Cilj „Paradajz festa“ je promocija opštine Lebane, njenih poljoprivrednih i turističkih potencijala, a očekuje se da će organizovanje te manifestacije značajno uticati na razvoj turizma ovog kraja, ocenjuju u lokalnoj samoupravi.

Za projekat „Paradajz fest“ od Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave opština Lebane dobila je iznos od 3.246.000 dinara, a iz sopstvenih sredstava za ovu manifestaciju izdvojiće dodatnih 3,6 miliona dinara.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Završen Paradajz fest u Lebanu”

  1. Ta sredstva da ste podelili ljudima koji su pretrpeli štetu od grada, a ne za ove gluposti

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.