Antić sa predstavnicima Gasproma o isporukama gasa 1Aleksandar Antić, Foto: RTS

Srbija ostaje opredeljenja za isporuke gasa kroz dugoročni ugovor sa Gaspromom, izjavio je u Sankt Petersburgu ministar energetike i rudarstva Srbije Aleksandar Antić posle sastanka sa generalnim direktorom Gasproma Aleksejom Milerom.

Antić je rekao da su od početka godina isporuke gasa Srbiji uvećane za šest odsto u odnosu na isti period prošle godine i to je rezultat rasta industrijske proizvodnje u Srbiji.

Imali smo rast brutodomaćeg proizvoda u prvom kvartalu od četiri odsto i očekivanja su da će se taj trend nastaviti, ocenio je Antić.

On je dodao da je na sastanku sa rukovodstvom Gaspromnjefta razgovarano o poslovanju Naftner industrije Srbije, koja je zajednička kompanija Srbije i Gaspronjefta.

Konstatovali smo da NIS beleži dobre rezultate i da je izuzetno značajno što smo usvojili strategiju razvoja NIS. Želimo da nastavimo sa investicionim ciklusom, istakao je Antić.

Sa ruskim kolegama Antić je, kako je naveo, razgovarao i o povećanju kapaciteta podzemnog skladišta gasa Banatski Dvor, a Gasprom je obećao da će u najkraćem roku završiti studiju o tehničkim rešenjima za to pitanje.

To skladište ima značaj za ukupnu energetsku bezbednost Srbije, zaključio je Antić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari