Đaci i stranci okupirali tvrđavu 1

Osnovne i srednje škole sve češće kao destinaciju za svoje ekskurzije biraju posetu monumentalnoj tvrđavi Golubački grad, na ulazu u Đerdapsku klisuru, a mališanima se u velikom broju pridružuju i stranci.

Tako je protekli vikend bio karakterističan po velikom broju najavljenih grupa, posebno školskih ekskurzija, a na povratku iz Vidina u Linc, pristao je i kruzer „River Beatrice“ sa oko stotinu putnika.

Opština Golubac, pored glavnog brenda, Golubačke tvrđave, predstaviće i značajne turističko-kulturne i sportske manifestacije. Početkom ove godine održana su tri značajna događaja – Hajka na šakala u Braničevu, Džipijada u Golupcu i Hajka na vuka u Dobri.

Turistička organizacija ove podunavske opštine svoju ponudu prvenstveno je bazirala za letnji period, a to su Sajam Dunava, Golubački kotlić, jedrenje na vodi, Međunarodna veslačka regata i odmor u prirodi.

– Ove godine u planu Turističke organizacije nalazi se 21 manifestacija. Prošle smo imali 20, od kojih su pet novih i sedam međunarodnih manifestacija, što za naše malo mesto mnogo znači u turističkoj ponudi. Najznačajnija je Sajam Dunava, koji se ove godine organizuje po 11 put, uz veliku pomoć i podršku Opštine i Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacija, kaže Milen Bogojević, rukovodilac Turističke organizacije Golubac. TO Golubac je realizovala i nekoliko važnih projekata Nemačke organizacije za međunarodnu saradnju (GIZ), koja završava svoj mandat na projektima u oblasti turizma započetih još 2015. godine.

– Golubac je dobio više projekata koje je realizovao, a jedan od značajnih je i instalacija interaktivnog displeja u turističkom Infocentru, koji je na raspolaganju 24 sata namernicima da mogu u svako doba da dobiju sve informacije počev od smeštaja i ishrane, preko kulturno-istorijskih spomenika i destinacija koje mogu posetiti, do svega onog mogu kupiti.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari