Golubac

Mališani iz Golupca proslavili nagradu na konkursu “Piši Deda Mrazu” 5

Mališani iz Golupca proslavili nagradu na konkursu “Piši Deda Mrazu”

Mališani Predškolske ustanove ,,Lasta’’ u Golupcu i njihovi vaspitači veselo su proslavili prvu nagradu u Srbiji na konkursu posvećenom novogodišnjim željama i poručili da im je ovo samo podstrek za još veće angažovanje i učešće na sličnim konkursima i takmičenjima.

Braničevski okrug dobija veliki vetropark sa 22 generatora 6

Braničevski okrug dobija veliki vetropark sa 22 generatora

Na teritoriji Braničevskog upravnog okruga planirana je gradnja vetroelektrane „Krivača“ na površini od oko 242,16 hektara koji zahvataju teritorije opština Golubac, Kučevo i Veliko Gradište, navodi se u ažuriranoj Studiji o proceni uticaja na životnu sredinu projekta.

Nagrada za promo film o Golubačkoj tvrđavi na festivalu u Bugarskoj 8

Nagrada za promo film o Golubačkoj tvrđavi na festivalu u Bugarskoj

Promo film „Golubačka tvrđava – vekovni čuvar Gvozdenih ​vrata“ grupe autora, proglašen je najboljim promotivnim filmom u ​kategoriji „Turistički proizvodi – kulturni turizam“ na Međunarodnom ​festivalu turističkog filma održanom u Bugarskoj.

Golubačka tvrđava na markama Pošte Srbije 9

Golubačka tvrđava na markama Pošte Srbije

Pošta Srbije objavila je da će, u okviru prigodnog filatelističkog izdanja „Turizam u Srbiji“, 19. maja pustiti u promet emisiju maraka na kojoj je predstavljena Golubačka tvrđava.

Novi režim poseta tvrđavi Golubački grad 10

Novi režim poseta tvrđavi Golubački grad

Prema saopštenju preduzeća Tvrđava Golubački grad, u ovom turističkom kompleksu će biti striktno poštovane preporuke o zabrani javnih okupljanja u zatvorenom prostoru, a neće biti organizovane bilo kakve manifestacije.

Golubački grad ograničio posete 11

Golubački grad ograničio posete

Iz Kompleksa „Tvrđava Golubački grad“ saopštili su da, do daljeg, neće organizovati manifestacije, u skladu sa zabranom okupljanja u zatvorenom prostoru zbog sprečavanja širenja korona virusa.

Ulovio smuđa kapitalca teškog 12 kilograma 13

Ulovio smuđa kapitalca teškog 12 kilograma

Zvonko LJujić, iskusni ribolovac iz Golupca, početkom ovog meseca imao je ulov kojim bi se mogao ponositi svaki zaljubljenik u ribolov: ulovio je smuđa kapitalca, teškog 12 kilograma, a dugačkog čak 110 centimetra.

Golubac posetilo oko 150.000 turista 14

Golubac posetilo oko 150.000 turista

Kompleks Tvrđava Golubački grad je zatvoren za posetioce mesec dana, a ovaj biser srednjovekovne fortifikacijske arhitekture na ulazu u Đerdapsku klisuru svoje kapije ponovo otvara od 15. februara, što je i prilika da se sumiraju rezultati te podunavske komune u prethodnom periodu.

PrvaPoslednja