Golubac

Golubac posetilo oko 150.000 turista 1

Golubac posetilo oko 150.000 turista

Kompleks Tvrđava Golubački grad je zatvoren za posetioce mesec dana, a ovaj biser srednjovekovne fortifikacijske arhitekture na ulazu u Đerdapsku klisuru svoje kapije ponovo otvara od 15. februara, što je i prilika da se sumiraju rezultati te podunavske komune u prethodnom periodu.

Kroz Golubački grad u četiri zone 4

Kroz Golubački grad u četiri zone

Nakon što su obnovljenu tvrđavu Golubački grad u petak otvorili evropski komesar Johanes Han i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u društvu premijerke Ane Brnabić i ostalih domaćih i stranih zvaničnika, Han je rekao je da je vrlo zadovoljan kako je obnovljena tvrđava

Golubački grad dobio osvetljenje 9

Golubački grad dobio osvetljenje

Srednjovekovni Golubački grad kompletno je osvetljen, pa je ovo utvrđenje sad vidljivo i tokom noći sa Dunava ili kopna.

Prijave za Golubački kotlić 11

Prijave za Golubački kotlić

Turistička organizacija Golubac uputila je poziv kulinarima iz cele Srbije da se prijave za takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Golubački kotlić“, koje se održava 28. jula, po 53. put.

Đaci i stranci okupirali tvrđavu 13

Đaci i stranci okupirali tvrđavu

Osnovne i srednje škole sve češće kao destinaciju za svoje ekskurzije biraju posetu monumentalnoj tvrđavi Golubački grad, na ulazu u Đerdapsku klisuru, a mališanima se u velikom broju pridružuju i stranci.

Nagrada u prave ruke 14

Nagrada u prave ruke

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, obišao je radove na Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Krivači kod Golupca.

"Izronili" podzemni lagumi Golubačkog grada 15

„Izronili“ podzemni lagumi Golubačkog grada

Pošto je vodostaj Dunava u slivu Dunava nedavno znatno opao kod ulaza u Đerdapsku klisuru, iz podvodnih nivoa izronile su stare, davno zaboravljene podzemne odaje, zapravo lagumi Golubačke tvrđave.

PrvaPoslednja