Golubac

Kroz Golubački grad u četiri zone

Nakon što su obnovljenu tvrđavu Golubački grad u petak otvorili evropski komesar Johanes Han i predsednik Srbije, Aleksandar Vučić, u društvu premijerke Ane Brnabić i ostalih domaćih i stranih zvaničnika, Han je rekao je da je vrlo zadovoljan kako je obnovljena tvrđava

Golubački grad dobio osvetljenje

Srednjovekovni Golubački grad kompletno je osvetljen, pa je ovo utvrđenje sad vidljivo i tokom noći sa Dunava ili kopna.

Prijave za Golubački kotlić

Turistička organizacija Golubac uputila je poziv kulinarima iz cele Srbije da se prijave za takmičenje u kuvanju riblje čorbe „Golubački kotlić“, koje se održava 28. jula, po 53. put.

Đaci i stranci okupirali tvrđavu

Osnovne i srednje škole sve češće kao destinaciju za svoje ekskurzije biraju posetu monumentalnoj tvrđavi Golubački grad, na ulazu u Đerdapsku klisuru, a mališanima se u velikom broju pridružuju i stranci.

Nagrada u prave ruke

Ministar državne uprave i lokalne samouprave, Branko Ružić, obišao je radove na Osnovnoj školi „Branko Radičević“ u Krivači kod Golupca.

„Izronili“ podzemni lagumi Golubačkog grada

Pošto je vodostaj Dunava u slivu Dunava nedavno znatno opao kod ulaza u Đerdapsku klisuru, iz podvodnih nivoa izronile su stare, davno zaboravljene podzemne odaje, zapravo lagumi Golubačke tvrđave.

Ubio nedužnog čoveka hicem iz pištolja

U noći između 21. i 22. novembra, Zoran Jović (41) iz Miljevića ubio je hicem iz pištolja Dejana Jovanovića (46) iz Mrčkovca kod Golupca, jer ovaj nije hteo da ga vozi u Kučevu kako bi ubio supruga svoje ljubavnice L.M.

Za voćnjake 800.000

Opština Golubac objavila je konkurs za dodelu budžetskih podsticajnih sredstava za podizanje višegodišnjih zasada voća.

PrvaPoslednja