Golubac: „Totum pro parte“ Milice Vesić u golubačkoj Galeriji moderne umetnosti 1Foto: J. B. K.

Golubac je u decembru prošle godine dobio Galeriju moderne umetnosti čiju stalnu postavku čine radovi nabavljeni otkupom, kao i radovi koje su umetnici iz Srbije i regiona poklonili novoosnovanoj golubačkoj Galeriji. U novoosnovanoj golubačkoj galeriji od 20. marta do 4. aprila izlaže umetnica Milica Vesić.

Latinski izraz “Totum pro parte” u prevodu „celo za deo“, a u slučaju Milice Vesić predstavlja seriju radova sa organskim materijalima.

Umetnica, kako objašnjava u pratećem katalogu, sakuplja lattice cveta biljaka kojima je prošao životni vek, na različitim lokacijama i potpuno prosušene klasira po boji i teksturi.

-Proces kreće od razlaganja cveta, do sabijanja u kutijice, gde se pravi nova kompozicija koja čini celinu. Celina podseća na makrofotografiju, pa se predstavlja situacija zoom faktora. Dolazi se do rezultata gde se mediji prepliću, pa se objekat – insralacija graniči sa fotografijom i elementima slike – objašnjava Milica Vesić.

Radovi Milice Vesić u okviru izložbe “Totum pro parte” biće izloženi u Galerije modern umetnosti u Golupcu od 20. marta do 4. aprila.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari