Đilas: Dokle će MMF podržavati ekonomsku politiku režima? 1Foto: Stanislav Milojković

Predsednik Stranke slobode i pravde i jedan od lidera Saveza za Srbiju Dragan Đilas uputio je otoreno pismu šefu delegacije Međunarodnog monetarnog fonda Janu Kesu Martejnu u kome ga pita dokle će podržavati ekonomsku politiku režima u Srbiji, iako je ostvarila najmanji privredni rast u regionu.

Pismo prenosimo u celosti.

„Gospodine Martejn, dokle će MMF podržavati ekonomsku politiku režima koji je ostvario najmanji privredni rast u regionu, ljude doveo do ivice siromaštva i izazvao seobu pola miliona mladih?

Kako je moguće da svoje planove zasnivate na navodnom oporavku industrijske proizvodnje, kada je u prvih osam meseci industrijska proizvodnja manja za jedan odsto, dok je prerađivačka industrija ostvarila pad od 1,4 odsto u odnosu na 2018. godinu?

Da li ste svojim sagovornicima u Vladi postavili pitanje na šta su potrošili devet milijardi evra, za koliko su povećali javni dug za sedam godina, od čega je novih 855 miliona u 2019. godini?

Kako možete da hvalite reforme koje su dovele do toga da Srbija za sedam godina vlasti SNS-a izgubi 5.340 zaposlenih u zdravstvenoj i socijalnoj zaštiti, a da se u istom periodu duplira broj zaposlenih u kladionicama i kockarnicama? Ne smeta vam što kladionice i kockarnice imaju najpovoljniji poreski tretman u zemlji, pa ih zato ima na svakom uglu, a u njima radi 10.300 ljudi, što je više zaposlenih nego u dve Železare Smederevo!

Prekinite sa kolonijalnim odnosom prema ljudima u Srbiji, koji mogu mnogo da istrpe, ali na kraju će reagovati kao narod u Ekvadoru koji se digao na noge upravo zbog ekonomskih mera koje obespravljuju i osiromašuju građane, a koje vi podržavate.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari