DS Zrenjanin: Ne štedeti u budžetu na zdravstvu 1Zrenjanin Foto: M. Pudar

Neophodno je preduzeti dodatne korake, kako bi se sačuvali zdravstveni radnici koji su na izmaku snaga jer mesecima čine čuda i sa minimalnim ili nedovoljnim resursima spašavaju živote, navode u Gradskom odboru DS Zrenjanin.

Oni podsećaju gradsku vlast da ne štede na zdravstvu smanjivanjem budžeta.

Kako kažu, u Zrenjaninu će uskoro glasati o budžetu za narednu godinu zbog čega zrenjaninske demokrate apeluju da se planiranju pristupi ozbiljno i sistematično, kao i da na prvo mesto stave opšti interesi.

– Budžet za 2021. godinu treba da bude takav da odgovara realnim potrebama građana Zrenjanina i da se, pored rešavanja životnih pitanja koja muče naše sugrađane već godinama, poput pijaće vode i infrastrukturnih ulaganja, kroz novi budžet vidi jasna strategija pomoći za borbu protiv epidemije i za prevazilaženje njenih posledica. Tu, pre svega, mislim na zdravstvo, za koje su planirani izdaci već godinama unazad sramotno mali, ali i školstvo i pomoć građanima koji su pretrpeli velike finansijske gubitke – navodi v.d. predsdnika DS Zrenjanin Alisa Kockar.

Ona podseća da kada se razboli barem 20 lekara, 80 medicinskih sestara i tehničara i 20 pripadnika nemedicinskog osoblja, reakcija mora biti brza.

– Nije dovoljno učinjeno ni za građane jer je apsolutno neprihvatljivo da bolesni ljudi, sa upalom pluća, stoje satima napolju, na vetru i hladnoći, bez ikakvog zaklona, da nemamo dovoljno testova i da oni koji ne žive u gradu moraju da brinu da li će, kako i kada imati pristup lekovima – izjavila Alisa Kockar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari