JKP „Parking servis“ Požarevac: Održali stabilnost preduzeća 1Foto: M.Veljković

Javno komunalno preduzeće „Parking servis“, iako je skoro cele godine poslovalo u uslovima epidemije, uspelo je da održi stabilnost, zahvaljujući racionalnom poslovanju u prethodnim godinama.

Prema rečima direktorke ovog javnog preduzeća, Marije Papović, u ovoj godini ostvareni su nešto niži poslovni prihodi u odnosu na planirane, ali to se nije odrazilo na funkcionisanje i likvidnost preduzeća. Zbog toga ovu godinu završavaju zadovoljni obzirom na okolnosti koje su snašle sve u zemlji i poremetile redovan život, kako poslovno tako i privatno.

Sve što smo planirali za ovu godinu u većem delu je i realizovano. Tu, pre svega, mislim na otvaranje prve javne garaže u Požarevcu u Takovskoj ulici, čime su parking kapaciteti u gradu značajno povećani. Samim tim, veliki problem parkiranja u centralnoj zoni grada na opšte zadovoljstvo svih građana je rešen“, rekla je direktorka. Ona je napomenula da je značajno proširenje ostvareno i otvaranjem B zone to jest – Blokovske zone, namenjene, pre svega, građanima koji žive na tim lokacijama.

Rešenjem Gradskog veća utvrđene su četiri Blok zone, od kojih smo mi ove godine uspeli da pustimo tri – Blok 1 u Sinđelićevoj ulici, Blok 2 u Ulici Davorjanke Paunović i ovih dana očekuje se otvaranje i Bloka 3 u Lameli. Jedino mi je žao što nismo uspeli da realizujemo i otvaranje Bloka „Đura“ u Ulici Čede Vasovića, jer je interesovanje građana veliko, obzirom na veliki problem parkiranja na toj lokaciji. To će nam biti prioritetn zadatak u narednoj godini“, najavila je direktorka Papović.

Obnova „Pijace“

Pored bloka „Đura“, u narednoj godini planira se i kompletna rekonstrukcija parkirališta „Pijaca“. Građani mogu da očekuju i funkionalnije i savremenije parkiralište. Ova investicija finansiraće se iz budžeta grada u iznosu od 5,4 miliona dinara.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari