Komisija: Ključna reč poverenje 1Foto: FoNet/NALED

Nacrt izmena i dopuna Zakona o inspekcijskim nadzoru biće krajem septembra u javnoj raspravi kako bi se unapredila efikasnost inspekcija i privreda rasterela troškova koje nameću suvišne kontrole najavljeno je danas na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Ključna reč je poverenje jer će kompanije ubuduće češće obavljati samoprovere umesto da budu predmet nadzora inspektora, izjavio je ministar državne uprave i lokalne samouprave Branko Ružić na sednici Koordinacione komisije za inspekcijski nadzor.

Poseban kvalitet reforme inspekcija, kako je rekao, jeste činjenica da tesno sarađujemo sa privredom, njihovim poslovnim udruženjima i predstavnicima 41 inspekcije.

Zajedno smo radili i na implementacji zakona i zajedno smo, posle pune dve godine primene, pripremili nacrt kojim ćemo napraviti korak dalje i postoje a zakonska rešenja unaprediti, novim reformskim. Ona su usmerena na još intenzivnije pomeranje fokusa sa kažnjavanja na prevenciju, procenu rizika i jačanja poverenja između inspekcija i privrede, istakao je Ružić.

Tokom skupa u Palati Srbija potpisani su ugovori između ministarstva i Evropske banke za obnovu i razvoj i ministarstva i NALED o dvogodišnjem produžetku saradnje na razvoju Jedinice za podršku Koordinacionoj komisiji, navodi se u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari