Kompanija CarGo uputila ministarki Mihajlović otvoreno pismo 1Foto: BETAPHOTO Car go

Kompanija CarGo Technologies saopštila je danas da je ministarki saobraćaja, građevinarstva i infrastukture Srbije Zorani Mihajlović uputila otvoreno pismo zbog toga, kako su naveli, što želi da uništi tu firmu.

„Cilj vaših postupaka ‘da zaštitite investicije u oblasti transporta i suzbijete sivu ekonomiju’ valjda bi trebalo da bude osnov za preduzimanje akcija protiv kompanije CarGo Technologies kojima bi joj bio onemogućen rad, ljudi ostavljeni bez posla, a ona, zajedno sa novoosnovanim udruženjem građana CarGo, ugašena“, navedeno je u saopštenju te firme za prevoz putnika.

Mihajlović je u petak održala sastanak sa predstavnicima više ministarstva i prevoznika putnika, sa zahtevom da preduzmu sve iz svoje nadležnosti „sa cilem da se zaštite investicije i suzbije siva ekonomija“ u oblasti saobraćaja.

CarGo je naveo da je to učinjeno u petak, istog dana kada je predsednik Srbije (Aleksandar Vučić) otvorio fabriku koja će zapošljavati više od 700 ljudi, „pokazujući da su novi poslovi i investicije politika ove zemlje“.

„Odlučili ste da ukinete kompaniju koja upošljava više od 1.000 ljudi, koja se bavi i informacionim tehnologijama, poštuje zakone, transparentno posluje i čak traži da bude direktno povezana sa Poreskom upravom i Ministarstvom finansija radi kontrole plaćanja poreza“, navedeno je u saopštenju.

Ističe se da Mihajlović „ne preza ni od ruganja takvom modelu poslovanja kompanije čija je vrednost veća od deset miliona evra i koja sve svoje obaveze redovno izmiruje, ne dugujući državi ni dinar poreza da bi se od konkurencije zaštitila ‘razna taksi udruženja, koja duguju, po zvaničnim podacima, stotine miliona poreza'“.

„Odlučili ste da baš njima, koji zimi voze bez zimskih guma, a leti bez klime, koji se opiru fiskalizaciji, i oličenje su nepristojnosti i nepoštovanja putnika, ukinite konkurenciju koja je u uslugu prevoza putnika uvela i osmeh, temperaturu u vozilu po želji putnika, kafu kao posluženje, da ne pričamo o nižim cenama prevoza“, navodi se u saopštenju kompanije CarGo.

Ističe se da Mihajlović „pomaže njima, jer oni su tražili, preteći štrajkom, da se ukine CarGo, pošto ih mrzi da poboljšaju svoju uslugu, kada već, na svojoj strani, imaju ministarku“.

„Pozivamo vas da se ne krijete iza zakona, pošto vrlo dobro znate da bi i CarGo rado tražio licence, da se odlukom, starom deset godina, ne ograničava broj licenci na samo 5.000“, navedeno je u saopštenju.

CarGo je upitao Mihajlović „zašto joj smetaju informacione tehnologije, aplikacije, i sve ostalo čime ova zemlja pokušava da uhvati korak u tom velikom procesu koji se zove četvrta industrijska (tehnološka) revolucija“.

Ta kompanija je navela da „iako možda ima 5.000 taksista koje štititi Mihajlović da CarGo ima 120.000 članova udruženja i da neće ćutati“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari