Kovačević (Narodna stranka): Povećati akcize na alkohol i duvan zarad pomoći privredi 1Vladimir Kovačević Foto: Narodna stranka

Član Predsedništva Narodne stranke i predsednik Odbora za privredu i preduzetništvo Vladimir Kovačević izjavio je danas da bi trebalo povećati akcize na duvan i alkohol za 50 odsto zarad pomoći privredi i zaposlenima.

„Time bi se obezbedila sredstva za mere koje je predložila Narodna stranka – odlaganje plaćanja rata kredita bankama za još tri meseca i da u tom periodu svi doprinosi i porezi za radnike padnu na teret države. Predložili smo i odustajanje države od naplate poreza na dobit za 2020. godinu po mesečnim akontacijama shodno završnom računu za 2019. godinu“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da je gorivo već preopterećeno akcizama, što ima direktan uticaj na smanjenje konkurentnosti privrede i otežavanje pozitivnog poslovanja.

„Narodna stranka se ne protivi dodatnom oporezivanju svih oblika luksuza zarad stabilnosti budžeta i podrške domaćoj privredi i njenim zaposlenima“, rekao je Kovačević.

Kovačević je naveo da ta stranka podržava inicijativu sindikata kao dodatni pritisak na državu da ponovo sagleda položaj privrednika i zaposlenih.

„Privrednicima je jasno je da u privredi i ekonomiji sledi velika bura, odnosno kriza usled pandemije virusa korona. Zato što pre moraju biti primenjene ekonomske mere koje će sprečiti najteže posledice, poput masovnih otpuštanja, velike nezaposlenosti i strmoglavog pada životnog standarda“, rekao je Kovačević.

Kovačević je dodao da se na otvorenom moru ne vadi gorivo iz rezervoara, nego naprotiv, dodaju se rezervni motor i veći rezervoar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari