Krkobabić u Nišavskom upravnom okrugu 1

„Osnov ravnomernog regionalnog razvoja je opstanak sela Srbije a taj opstanak zavisi u velikoj meri od pokretanja bazične poljoprivredne aktivnosti kroz udruživanje malih proizvođača u zadruge“ izjavio je danas na Ekonomskom fakultetu u Nišu ministar Milan Krkobabić, zadužen za regionalni razvoj.

Ministar je govorio o merama koje Vlada Srbije preduzima u cilju oživljavanja zadrugarstva u ruralnim područjima, kao i o obnovi i očuvanju srpskog sela kao stožeru zdravog društva. On je naglasio da Srbija ne može biti četiri glavna grada već je moraju činiti svih 4.700 naselja. Krkobabić je svoju posetu Nišu nastavio u Nišavskom upravnom okrugu, gde se susreo sa rukovodstvom okruga, predstavnicima lokalne samouprave i zadruga.

„Ove godine je u budžetu odobreno 825 miliona dinara za nove i stare zadruge, i to do 7,5 miliona dinara za novoosnovane zadruge, do 15 miliona dinara za stare i do 60 miliona dinara za složene zadruge. Tim sredstvima pomoći ćemo do 70 zadruga, a ideja je da probudimo inicijativu kod ljudi koji žive od svojih poseda, da se udruže i tako ojačaju“, rekao je Krkobabić i izrazio želju da na konkursu vidi što više zadruga iz ovog okruga, a možda i prvu složenu zadrugu u Srbiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari