Mihajlović: Niš nema novca za aerodrom 1Foto: Fonet/ Ministarstvo građevinarstva

Ministarka saobraćaja Zorana Mihajlović izjavila je da je broj putnika na niškom aerodromu 248 puta veći od kada Vlada Srbije ulaže novac u aerodrom „Konsatnin Veliki“.

„Vlada Srbije neće da dozvoli da aerodrom u Nišu doživi sudbinu brojnih niških državnih firmi koje su propale i koje je svima nama ostavio Zoran Živković, Demokratska stranka i sve druge stranke koje su nastale iz nje“, izjavila je Mihajlović u saopštenju povodom protesta zbog odluke gradske uprave Niša da ustupi taj aerodrom Vladi Srbije.

Kako je dodala, 2014. na niški aerodrom sletelo je 1.335 putnika, a na kraju 2017. godine 331.582 putnika, a od kada je Vlada Srbije počela pre tri godine sa investicijama i uložila milijardu dinara u aerodrom ‘Konstantin Veliki’, broj putnika povećan je 248 puta.  

Potpredsednica Vlade kazala je da sve analize pokazuju da aerodrom u Nišu nije u mogućnosti da iz redovnog poslovanja investira više od 10 miliona evra koliko je potrebno da bi infrastruktura, oprema, funkcionisanje i bezbednost bili na najvišem nivou.  

„Vlada neće da dozvoli da aerodrom ‘Kostantin Veliki’ propadne, jer Grad Niš nema dovoljno novca da uloži u njega kako bi mogao dalje da se razvija i da beleži još veći rast broja putnika“, rekla je Mihajlović.  

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari