Mihajlović: U Srbiji rade sva gradilišta, život ne sme da stane 1Zorana Mihajlović Foto: MGSI

Sva gradilišta u Srbiji rade i nijedno nije zatvoreno u vreme epidemije korona virusa i na njima je angažovano 5.700 ljudi, izjavila je danas ministarka građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Zorana Mihajlović.

Ona je za TV Hepi rekla da se gradi 290 kilometara auto-puteva, što je sa rehabilitacijama i rekonstrukcijama oko 600 kilometara ukupno.

„Za sada nema zaraženih među radnicima, mi moramo da naučimo sa živimo sa koronom, jer život ne sme da stane“, kazala je Mihajlović i dodala da su građevinari pokazali da umeju da se organizuju i da sačuvaju gradilišta.

Ocenila je da je „zdravlje na prvom mestu, ali moramo voditi računa i o ekonomiji“.

Ministarka je rekla i da je vrednost trenutnih investicija 417 milijardi dinara kao i da su intenzivirani radovi na izgradnji Moravskog koridora, auto-puta Sremska Rača-Кuzmin i deonice od Preljine do Požege.

Građani Srbije koji putuju u inostranstvo treba da provere, kako je preporučila, pravila i mere koje važe za državu u koju planiraju put.

„Evropska unija je donela deklarativnu odluku o otvaranju granica za naše državljane, ali svaka država ima svoja pravila i važno je da pre puta sve proverite. U Nemačku na primer još uvek naši državljani ne mogu ući. Ova pravila će se menjati na svakih sedam do 15 dana i to je normalno u situaciji u kojoj se ceo svet nalazi“, rekla je Mihajlović.

Podsetila da tranzitni saobraćaj sve vreme funkcioniše za vreme epidemije korona virusa, ali da su „putovanja u ovo vreme prava avantura“.

„Odgovornost je na svima nama. Ukoliko se odlučite za put, proverite sve sa ambasadom te zemlje i ministarstvom spoljnih poslova. Danas na primer imate let za Skijatos, ali je neophodna hrpa papira koju treba popuniti. Srbija je takođe lepa zemlja, možemo prvo nju da obiđemo, ukoliko već želimo da putujemo“, dodala je Mihajlović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari