NALED: Digitalizacija zdravstva, razvoj eUprave i smanjenje sive ekonomije prioriteti 1Foto: NALED

Prioriteti u narednom periodu biće unapređenje elektronske uprave, smanjenje sive ekonomije i unapređenje poreskog sistema, razvoj sektora zdravstva.

Na godišnjoj skupštini NALED-a, koja je zbog epidemije korona virusa održana onlajn, je saopšteno da će reformski prioriteti u narednom periodu biti unapređenje elektronske uprave, smanjenje sive ekonomije i unapređenje poreskog sistema, kao i razvoj sektora zdravstva.

Predsednik Skupštine NALED-a, Dragan Penezić je istakao da je ova asocijacija u proteklih godinu dana radila sa 310 članica, kao i to da su njeni predstavnici bili su uključenih u 57 radnih grupa sa Vladom Srbije, oko realizacije reformskih projekata.

Kao najznačajnije projekte u kojima je učestvovao NALED, Penezić je naveo projekat jedan šalter za upit nepokretnosti, e-rešenja za 100.000 paušalaca, Siva knjiga zdravstva sa 50 preporuka za unapređenje zdravstvenog sistema i stimulisanje bez gotovinskog plaćanja u javnoj upravi.

Penezić je, takođe, istakao da su članice NALED-a obezbedile 250.000 evra humanitarne pomoći za lokalne samouprave u borbi protiv epidemije korona virusa.

NALED očekuje od nove Vlade Srbije da nastavi podršku privredi u suzbijanju posledica epidemije kovida, a posebno kroz sektorsku pomoć privrednim granama koje su pretrpele najveću štetu – ugostiteljstvo, turizam, saobraćaj i transport.

U video obraćanju, premijerka Ana Brnabić je naglasila da mnogi uspesi u radu Vlade ne bi bili mogući bez saradnje sa NALED-om.

Na kraju skupštine dodeljene su i godišnje nagrade, „NALED strele“, za poseban doprinos reformama u Srbiji.

Dobitnici su direktorka Evropske banke za obnovu i razvoj za Zapadni Balkan Žužana Hargitaj, šef Britanskog fonda za dobru upravu Metju Džordan, Zorica Bilić iz Otvorenog regionalnog fonda GIZ-a i odlazeća ambasadorka Izreala u Beograda Alona Fišer Kam.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari