Nezavisni sindikat metalaca: Radnici odahnuli, šansa za povećanje proizvodnje 1Foto: Mr Jovan Stojković, predsednik Nezavisnog sindikata metalaca

Povodom aktuelnih informacija u vezi sa kvotama na izvoz čelika, danas se oglasio Nezavisni sindikat metalaca Hestil (Hesteel) Srbija, u nekadašnjoj Železari Smederevo.

„Pozdravljamo povećanje kvota za uvoz čelika u Evropsku uniju uvećane za pet odsto, koje se odnose na izvoz čelika iz HBIS GROUP Srbije u Smederevu. Na proizvođače čelika u Srbiji kvote se odnose na tri kategorije proizvoda: toplovaljani limovi i trake, hladnovaljani limovi i prozvodi od belog lima. To će sasvim sigurno uticati na povećanje proizvodnje i još veći izvoz Železare u Smederevu“, navodi se u saopštenju ovog sindikata koje potpisuje novi predsednik, Jovan Stojković.

„Zaposleni su odahnuli, ovladao je optimizam u proizvodnim pogonima, radi se punom parom i svi se nadamo rekordnim rezultatima do kraja godine. Ovo je šansa koju kompanija i zaposleni neće propustiti“, kaže predsednik Nezavisnog sindikata metalaca u HBIS Srbija.

Magistar Jovan Stojković na funkciji predsednika Nezavisnog sindikata metalaca u Hesteel Serbia, zamenio je Miletu Gujaničića, beskompromisnog sindikalnog lidera, koji je sopstveni rejting utemeljio organizovanjem štrajkova u vreme Ju-es stilovog (U.S. Steel) rukovođenja Železarom.

Skupština Nezavisnog sindikata metalaca u Hestil Serbia, održana krajem maja, odlučila je da novi predsednik bude mr Jovan Stojković, koji je zamenio Miletu Gujaničića zbog odlaska u penziju.

Na 11. redovnoj i petoj izbornoj Skupštini, na kojoj je usvojen Izveštaj o radu za 2018. godinu, Finansijski izveštaj za isti period, podnet je i celoviti Izveštaj o radu ovog sindikata od dolaska Ju-es stila do preuzimanja smederevske fabrike od strane Hestila, sa viđenjem budućnosti ovog sindikata.

Izvršena je i izmena i dopuna Statuta, kao i izbor novih članova Odbora poverenika, koji će u naredne četiri godine voditi politiku Sindikata. Kako je tada preneo portal Podunavlje.info, novi predsednik bi trebalo u narednih mesec dana da pripremi Plan rada za 2019. godinu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari