Smederevo

Rok za uručivanje presude u aferi "Indeks" probijen za 400 dana 3

Rok za uručivanje presude u aferi „Indeks“ probijen za 400 dana

Slađana Bojković, predsednica Višeg suda u Smederevu i predsedavajuća sudskog veća u postupku protiv aktera afere Indeks – najvećeg korupcionaškog skandala u istoriji domaćeg školstva vezanog za prodaju diploma i ispita na kragujevačkom Pravnom fakultetu – potvrdila je za Danas da prvostepeno osuđenim indeksovcima presude nisu uručene ni skoro 15 meseci od izricanja.

Građani traže odgovore o izgradnji rafinerije u Smederevu 5

Građani traže odgovore o izgradnji rafinerije u Smederevu

Zajednica građana „Slobodan grad Smederevo“ zatražila je danas od nadležnih da bez odlaganja pruže dodatne informacije nakon vesti da bi u Smederevu trebalo da se gradi rafinerija nafte, vredna 2,6 milijardi dolara.

Nagrada „Niko Garone“ Zorici Dimitrijević, novinarki portala SEEcult.org 7

Nagrada „Niko Garone“ Zorici Dimitrijević, novinarki portala SEEcult.org

Ovogodišnja dobitnica nagrade „Niko Garone“, koja je namenjena pojedincima, redakcijama i medijskim kućama kao priznanje za naročito posvećen, stručan i kontinuiran rad, pripala je Zorici Dimitrijević, novinarki portala za kulturu jugoistočne Evrope SEEcult.org, prenosi Podunavlje.info.

Za poslednjih 48 sati u Podunavskom okrugu 290 novoinficiranih 12

Za poslednjih 48 sati u Podunavskom okrugu 290 novoinficiranih

Prema današnjem izveštaju Zavoda za javno zdravlje u Požarevcu, a prema pristiglim rezultatima testova do podneva, u Podunavskom okrugu je za poslednjih 48 sati registrovano 290 novih slučajeva infekcije virusom Covid-19, prenosi Podunavlje.info.

U Smederevu kovid bolnica – dve trećine obolelih iz drugih gradova 15

U Smederevu kovid bolnica – dve trećine obolelih iz drugih gradova

Smederevska bolnica je pretvorena u kovid bolnicu kapaciteta 140 kreveta od kojih je 57 zauzeto i 90 slobodno, a dve trećine kapaciteta popunjeno je obolelima iz drugih gradova, čulo se na današnjoj sednici Okružnog štaba za vanredne situacije Podunavskog okruga, prenosi Podunavlje.info.

PrvaPoslednja