Smederevo

Počinju radovi na sanaciji i stabilizaciji kule 11

Potpisivanjem ugovora za realizaciju projekta „Statičke sanacije i stabilizacije kule 11 Smederevske tvrđave“ završen je postupak javne nabavke radova, i nakon što je Republička komisija odbila žalbu po zahtevu jednog od ponuđača, stekli su se svi uslovi za početak radova.

Đorđević: Voleo bih da Srbija bude kao Smederevo

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Zoran Đorđević, u društvu Zorana Martinovića, direktora Nacionalne službe za zapošljavanje i gradonačelnice Smedereva Jasne Avramović, uručio je danas u Smederevu 110 ugovora za zapošljavanje i samozapošljavanje, prenosi Podunavlje.info.

Predavanje o diplomatiji i ekonomskom rastu Kine

Javna diplomatija i ekonomski rast Kine, tema je predavanja koje će se, u organizaciji Instituta Konfucije u Beogradu i Centra za kulturu Smederevo, održati u utorak, 18. septembra, sa početkom u 19 sati u Koncertnoj dvorani Centra.

Žetva medalja na Državnom prvenstvu parastreličara

Državno pvenstvo u parastreličarstvu, koje je održano u subotu u.Smederevskoj tvrđavi, proteklo je u znaku domaćina. Članovi Streljačko streličarskog kluba OSI “Despot Đurađ Branković” bili su najuspešniji tim, prenosi Podunavlje.info i dodaje da su Smederevci osvojili ukupno deset medalja, od kojih sedam.zlatnih, dve srebrne i jednu bronzanu medalju.

Nedelja i Noć istraživača u Smederevu

Naučni klub Regionalnog centra za profesionalni razvoj zaposlenih u obrazovanju Smederevo, u saradnji sa smederevskim Muzejom i Narodnom bibliotekom i Centrom za promociju nauke Beograd, biće domaćin istraživačima i svim ljubiteljima nauke iz Smedereva i okoline od 24. do 29. septembra, prenosi Podunavlje.info.

Održana131. Smederevska jesen

Tokom tri dana trajanja manifestacije ređali su se hitovi popularnih izvođača pop i folk muzike, što je dokaz da i ova 131. „Smederevska jesen“ nije izneverila sve poznavaoce kvalitetnih melodija.

“Smederevska jesen” i zvanično otvorena

Predajom ključa grada devojci Smederevki i fenomenalnim izvođenjem „Karmine Burane“ u prepunom Malom gradu Smederevske tvrđave, u petak uveče je zvanično otvorena 131. Privredno turistička manifestacija „Smederevska jesen“.

Smederevska jesen počinje 7. septembra

Koncertom simfonijskog orkestra i hora RTS koji će izvesti najpoznatije delo nemačkog kompozitora Karla Orfa „Karmina Burana“, u petak 7. septembra svečano će početi „Smederevska jesen“, jedna od najstarijih i najlepših privredno turističkih manifestacija u Srbiji, saošpštili su organizatori.

„I mi i kuće smo crveni, ovo je kao u Černobilju“

Nakon što je kineska kompanija Hestil kupila Železaru Smederevo i bez adekvatnih zaštitnih filtera otpočela proizvodnju, svakodnevno u naselju Radinac pada crvena prašina, požalili su se meštani redakciji Danasa.

Prva Poslednja