Smederevo

Smederevo: Opozicija napustila Skupštinu

Ova sednica smederevske Gradske skupštine se, kao retko koja u skorije vreme, iščekivala sa zanimanjem – ne zbog dnevnog reda nego zbog eventualne dopune – usvajanja ostavke starog i imenovanja novog zamenika gradonačelnice Smedereva.

Muke smederevskog obućara zbog vojne vežbe

Smederevac Dalibor Stanimirović dobio je poziv da se javi na petnaestodnevnu vojnu vežbu narednog ponedeljka. Ne bi tu bilo ništa sporno, kaže i sam Dalibor, da on nije privatni preduzetnik, obućar, ima radnju u kojoj sam radi. Naravno, i pod uslovom da je Vojska spremna da prepozna jednu prostu činjenicu – koliko će njega 15 dana odsustvovanja s posla da košta.

Srpski ski skakač: Nadam se prvim FIS bodovima

Jedini reprezentativac Srbije u skijaškim skokovima, Nikola Stevanović (15), aktivno je odmarao nekoliko dana u rodnom Smederevu. Bila je to prilika da nam prenese svoje utiske o zimskoj sezoni koja je na izmaku, kao i o daljim planovima.

Novi protesti „Jedan od pet miliona“ (VIDEO)

Protesti „Jedan od pet miliona“ nastavljeni su večeras u više gradova Srbije – Novom Sadu, Nišu, Boru, Kraljevu, Smederevu, Čačku, Šapcu, Vranju… U 50 gradova Srbije su u protekla dva meseca održane protestne šetnje, a od toga u oko 30 se održavaju redovno jednom nedeljno.

Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike

Udruženje građana Inicijativa za razvoj i saradnju, Grad Smederevo, Opština Smederevska Palanka, Opština Velika Plana i Opština Kovin započeli su realizaciju projekta LSG 4 LAP – Trajna rešenja za interno raseljena lica i povratnike kroz partnerstvo.

Uglješa Milić dobitnik Svetosavske povelje

Laureat Svetosavske povelje grada Smedereva za 2018. godinu je Uglješa Milić, a dobitnici Nagrade za stvaralaštvo mladih su studenti Emilija Đorđević, Sofija Đurić, Aleksandar Rakić, Jovana Simić i Milica Ivković.

Inicijalno okupljanje u Smederevu

Desetak najupornihjih građana i građanki okupilo se sinoć u centru Smedereva po vejavici i vetru, najavljujući protestna okupljanja i u ovom gradu.

PrvaPoslednja