Nikolić i komesar Kineske razvojne banke o otvaranju Glavne kancelarije te banke u Beogradu 1Foto: Kabinet predsednika (Arhiva)

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom Tomislav Nikolić razgovarao je danas sa komesarom Kineske razvojne banke zaduženim za prostor bivše Jugoslavije, Čenom Vejunom o otvaranju Glavne kancelarije te banke u Beogradu koja bi pokrivala rad u svim članicama mehanizma „17+1“.

Navodeći da Kineska razvojna banka ima 15 prekomorskih kancelarija, Vejun je zamolio Nikolića za podršku nadležnih institucija Srbije za otvaranje Glavne kancelarije te banke u Beogradu.

Predsednik Nacionalnog saveta za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom ocenio je da je ideja o otvaranju Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Beogradu „od izuzetnog značaja“ i dodao da će Savet pomoći da se ostvare potrebni kontakti sa nadležnim institucijama u Srbiji.

„Srbija i Kina imaju visok stepen saradnje i otvaranje Glavne kancelarije Kineske razvojne banke u Srbiji bio bi još jedan korak dalje u unapređenju naših odnosa“, ocenio je Nikolić a preneo Nacionalni savet za koordinaciju saradnje sa Rusijom i Kinom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari