Otvoren prvi hotel Šeraton u Novom Sadu 1Foto: Foto: Fonet/Aleksandar Levajković

U Novom Sadu večeras je otvoren prvi Šeraton hotel u Srbiji, a otvaranju je prisustvovala predsednica Vlade Ana Brnabić koja je rekla da je Srbija postala poželjna destinacija za investiranje, dolazak stranih turista, a Novi Sad i centar IT industrije i kreativnosti.

Na otvaranju hotela u vlasništvu MK grupe, Ana Brnabić je rekla i da podaci pokazuju značajno povećanje priliva inostranih turista u proteklom periodu i da Srbija neće biti zemlja jeftine radne snage, kao ni jeftinog turizma.

Srbija je postala poželjno mesto u koje vredi doći i koje treba videti i osetiti, kazala je Ana Brnabić, navodi se na sajtu Vlade.

Ona je navela da se zahvaljujući raznovrsnim i kulturnim i zabavnim sadržajima Novi Sad pokazao kao „premium siti brejk“ destinacija u koju turisti dolaze tokom čitave godine.

Ulaganje u turizam će dobiti poseban značaj kada Novi Sad 2019. godine ponese epitet Evropske prestonice mladih i 2021. Evropske prestonice kulture. Istovremeno, Novi Sad je već danas sedište IT industrije Srbije, ali i sedište kreativnosti, naglasila je ona.

Novi Sad je otvaranjem hotela dobio prvi internacionalni hotelski brend u koji je uloženo skoro 15 miliona evra, a posao u hotelu sa četiri zvezdice dobilo je 120 radnika.

Hotel posluje pod franšizom hotelske korporacije „Marriot International“ i investicija je kompanije MK Group.

Smešten je u širem centru Novog Sada, u blizini novosadskog Sajma i prostire se na 13.000 kvadratnih metara, ima 150 soba, od čega devet apartmana, jedan predsednički apartman, sedam konferencijskih sala i spa centar, piše u saopštenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari