Otvorena pošta u Maloj Ivanči 1

U akciji „52 pošte za 52 nedelje” u četvrtak proradila je 45. seoska pošta s besplatnim internet kutkom od početka godine.

U ime v. d. direktora Pošte Srbije Mire Petrović, Srđan Jovanović, direktor Funkcije poštanske mreže, pustio jeu rad novu poslovnicu s besplatnim pristupom internetu u Maloj Ivanči, saopštila je Pošta Srbije. Na ovaj način Pošta je odgovorila na inicijativu koju je potpisalo 727 meštana ovog sopotskog sela.

„Cilj naše akcije 52 pošte za 52 nedelje je da meštanima seoskih sredina obezbedimo uslove za život približne onima kakve imaju stanovnici gradova. Širom Srbije dolazimo tamo gde nas građani zovu i tako 45. seosku poštu otvaramo u Maloj Ivanči. Preko 3.500 stanovnika Male Ivanče i Popovića od danas dobija priliku da savremene poštanske, telekomunikacione i platne usluge realizuje na kućnom pragu. Takođe, više od 40 pravnih subjekata koji posluju u ovom kraju dobijaju šansu da na izlazu iz svojih proizvodnih pogona imaju neophodne usluge. Time Pošta Srbije u godini preduzetništva želi da pomogne razvoj ovog važnog sektora privrede Srbije”, rekao je Srđan Jovanović i dodao da Pošta Srbije ovom akcijom potvrđuje strateško partnerstvo sa lokalnim samoupravama, što je bila i osnovna ideja inicijatora akcije ministra Milana Krkobabića.

Živorad Milosavljević, predsednik opštine Sopot, koja je obezbedila i adaptirala prostor za rad ove poslovnice, poručio je: „Očekujemo da ovo bude profitabilan posao za Poštu Srbije, ali i korisna priča za građane, jer je dobar gest da imaju poštu u svojoj sredini i približene usluge, čime se dokazuje da država i njena javna preduzeća rade u njihovom interesu”.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari