Petrović: Od sredine novembra krećemo u ulične i proteste ispred vlade 1Foto: Aleksandar Roknić

Predstavnici prekobrojnih radnika koji su svojevremeno svoje fabrike napustili uz socijalni program „Opcija pet“, i kojima su prošlomesečnim zaključkom tehničke Vlade Srbije penzije ponovo umanjene i do 20,4 odsto, upravo su se obratili Ministarstvu privrede, zahtevajući hitan sastanak na kom bi se razrešila ova situacija.

– Iz Ministarstva privrede nam je poručeno da bi sastanak mogao da bude organizovan sredinom novembra. Preporučeno nam je da se obratimo i nadležnima u Ministarstvu finansija. Mi ćemo da čekamo najavljeni poziv iz Ministarstva privrede do 15. novembra, nakon čega ćemo, ako taj poziv i dogovor sa nadležnima izostanu, da krenemo u nove ulične i proteste ispred Vlade Srbije – rekao je juče našem listu Aleksandar Petrović, predsednik Udruženja „Opcija pet“, koje okuplja bivše prekobrojne radnike kojima su izmenama zakona o PIO iz 2015, penzije bile umanjivane.

Podsetimo da će radnici kragujevačke Grupe Zastava, Goše iz Smederevske Palanke, kruševačkog „14. oktobra“, Prve petoletke iz Trstenika, Slobode iz Čačka i drugih nekadašnjih giganata srpske i jugoslovenske privrede koji su svoja radna mesta napustili u okviru opcije socijalnog programa „Pet godina do penzije“, koje su proveli na evidenciji Nacionalne službe za zapošljavanje, ponovo morati da plaćaju kaznene poene, ako pored godina staža (40) prilikom odlaska u penziju nisu ispunili i starosni uslov od 65 godina života.

– Vlast nas je izigrala, i ako ostane pri stavu i zaključku od prošlog meseca, ne ostaje nam ništa drugo nego da ponovo krenemo u proteste – poručuje Petrović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari