PKS otvorila preduzetnički hab u Kruševcu 1Foto:PKS logo

Za oko 8.200 preduzetnika Rasinskog okruga, Privredna komora Srbije otvorila je danas u Kruševcu preduzetnički hab sa cilјem podrške razvoju ovog vida poslovanja, kao i jačanja ženskog, omladinskog  i socijalnog preduzetništva.

Kako je saopštila PKS, preduzetnički hab u PKS-RPK Kruševac biće podrška ne samo preduzetnicima, već i investitorima koji  planiraju da poslovanje lociraju u ovaj region.

Privredna komora Srbije podigla je preduzetništvo na viši nivo jačanjem Sektora preduzetništva i formiranjem Parlamenta preduzetnika PKS, najvišeg organa odlučivanja preduzetnika u Srbiji, dodaje se u saopštenju.

Kroz rad Parlamenta, preduzetnici mogu da iniciraju izmenu zakonske regulative, unapređenje ambijenta poslovanja ali i da rešavaju konkretna pitanja važna za poslovanje, istakla je Branislava Simanić, direktor Sektora preduzetništva PKS.

Simanić je najavila da će PKS, u saradnji sa regionalnim komorama, otvarati preduzetničke habove i u drugim gradovima u Srbiji. Osim u Kruševcu, do sada su otvoreni preduzetnički habovi u Novom Sadu i Kragujevcu.
Očekujemo da će preduzetnički hab biti snažna podrška razvoju preduzetništva u Rasinskom okrugu, jačanju preduzetničkog duha i svesti kod mladih ljudi o mogućnostima i šansama koje nudi ovaj vid poslovanja.
Dodatu vrednost čini i povezanost haba sa pulom inovatinvih kompanija, koje će startapovima i preduzetnicima omogućiti brži nastup na tržištu, posebno u delu istraživanja i razvoja. Hab će biti podrška i investitorima, developerima i kompanijama koje relociraju poslovne aktivnosti u Centralnu Srbiju, rekao je Predrag Vukićević, direktor PKS-RPK Kruševac.
Preduzetnički hab će funkcionisati tako što će se teorijska nastava održavati u PKS RPK Kruševac, a sve praktične obuke u Biznis inkubatoru Kruševac.  Ovakav način rada rezultat je saradnje i institucionalne podrške koju pruža grad Kruševac  kako bi se razvijalo preduzetništvo i privreda u celini, objasnio je Vukićević.
Hab podrazumeva moderno poslovanje bez tradicionalne kancelarije, organizovanje raznih edukativnih sadržaja koji omogućavaju preduzetnicima da se upoznaju sa propisima, izvorima finansiranja i podsticajima,  kao i drugim benefitima. U Rasinskom okrugu koji obuhvata Kruševac, Trstenik, Brus, Varvarin, Ćićevac i Alkesandrovac, aktivno je i 2.614  privrednih društava.
Olivera Drenovac, pomoćnik gradonačelnika Kruševca, istakla je da je cilj da Kruševac postane privredni i industrijski centar, u koji će da se vrate mladi ljudi, da rade, lepo žive i osnivaju porodice.
Nakon otvaranja Preduzetničkog haba u PKS-RPK Kruševac održana je radionica „Agilno poslovanje i agilni razvoj preduzetnika“.
Predavanje je održala Dragana Nerandžić, direktor marketinga u kompaniji Agile Humans, koja je istakla da su vodeće kompanije u svetu i regionu, uz modernizaciju i uvođenje nekih agilnih metoda uspele da podignu produktivnost, zadovoljstvo zaposlenih i klijenata.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari