Potpisi Nišlija za ukidanje komunalne milicije 1Foto: Vesna Torović

Poverenik Narodne stranke u Nišu Dragan Stojadinović najavio je danas da će ova opoziciona partija neredne nedelje početi da prikuplja potpise Nišlije za ukidanje Komunalne milicije u tom gradu.

Pokrenuli smo inicijativu za ukidanje Komulne milicije zbog bahatosti gradske vlasti, očigledne netransparentnosti u njenim radu, ali i velike upitnosti njene svrsishodnosti. Smatramo da Komunalnu policiju u Nišu  treba ukinuti, a sredstva koja su izdvajana za nju treba uložiti u projekte koji će poboljšati život Nišlijama-rekao je Stojadinović.

On je naglasio da građani Niša ne znaju koliko novca iz gradskog budžeta izdvajaju za Komunalnu miliciju.

-Narodna stranka je podnela zahtev za pristup informacijama od javnog značaja i tražila odgovore o broju stalno i zaposlenih na neodređeno vreme, kao i onih koji su angažovani na osnovu ugovora o privemenim i povremenim poslovima u Komunalnoj miliciji. Zahtevali smo i da nam dostave podatke koliko je sredstava izdvojeno za Komunalnu miliciju u Nišu od 2014. godine do danas. Međutim, dobili  smo odgovor službe načelnika Gradske uprave da  tražene informacije ne predstavljaju informacije od javnog značaja i ne odnose se na sve ono o čemu javnost ima opravdan interes da zna-kazao je on.

Poverenik niškog odbora je zapitao zašto Nišlije nemaju pravo da znaju koliko para godišnje izdvajaju za Komunalnu miliciju koja, kako je ocenio, sve više postaje “paravojna organizacija naoružanih ljudi i partijska vojska”.

Stojadinović je pozvao partnere iz Saveza za Srbiju, ali i ostale opozcione stranke da podrže ovu incijativu i dodao da će je kad prikupe dovoljan broj potpisa građana predati Skupštini grada.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari