Potporni zid na Koridoru 10 danas se potpuno srušio 1Foto: N1/Gordana Bjeletić

Potporni zid koji se nedelju delimično obrušio na Koridoru 10, danas se srušio u potpunosti, javlja B92.

U pitanju je potporni zid koji se već tri puta obrušavao u proteklih pet meseci.

Juče ujutru, klizište je u potpunosti uništilo oko 500 kvadratnih metara betonske galerije iznad mesta gde se gradi desna traka novog autoputa.

Danas je, međutim, situacija još gora jer se zid poptuno urušio.

Potporni zid je, kako su kazali iz Koridora Srbije, dugačak ukupno 725 m, a građevinski inženjer Danijel Dašić očekuje da bude još urušavanja potpornih zidova na novim deonicama koridora, zbog toga što su, kako kaže, urađeni pogrešni tipovi potpora, prenose Južne vesti.

Iako je, nakon klizanja zida u martu ove godine, kako su tada saopštili, angažovan ekspertski tim Svetske banke za nadzor radova na potporama i klizištima na Koridoru 10, ova nezgoda se još jednom dogodila, a klizanje zemlje u ovom delu se nastavlja i danas, pa oni koji su na licu mesta predviđaju da će pasti kompletan potporni zid.

Kako navode iz Južnih vesti, iz Koridora Srbije kazali su da je građevinska inspekcija obišla teren, te da su održani hitni sastanci nadležnih učesnika u projektu – izvođača, nadzornog organa, investitora i projektanata, kako bi utvrdili zbog čega se obrušio zid. Ipak, kako kažu, radovi na Koridoru biće nastavljeni.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari