"Sloga" pokreće besplatno pravno savetovalište za sve radnike 1sloga.org.rs

Udruženi sindikati Srbije „Sloga“ saopštili su da uskoro počinju sa realizacijom nacionalnog projekta pod nazivom „Savetovalište za radno-pravne odnose“.

Kako se navodi u saopštenju, savetovalište će pored članova Sloge, moći će da koriste svi zaposleni u Srbiji, bez obzira da li su članovi sindikata ili ne, na taj način što će pozivom besplatnog broja (0800…..) moći da iznesu svoj problem.

Udruženi sindikati Srbije „Sloga”  podstaknuti rezultatima poslednjih istraživanja o radničkim pravima u Srbiji, gde se preko 85 odsto ispitanika izjasnilo da se prava radnika u Srbiji ne poštuju, rešili su da pokrenu jedan ovakav projekat i pomognu svima kojima je ta pomoć potrebna, ističe se u saopštenju.

Prema njihovim rečima, zaposleni u Srbiji će konačno imati mogućnost da potpuno besplatno, čak i bez troškova poziva, dobiju pravne savete.

Pravni tim Udruženih sindikata Srbije „Sloga i do sada je, ističu, kroz sindikalne strukture pomogao članovima sindikata u ostvarivanju svojih prava, a realizacijom ovog projekta pomoć će moći da dobiju i svi zaposleni u Srbiji.

U saopštenju napominju da projekat neće biti vremenski ograničen, već stalan, a o samom datumu početka realizacije zaposleni će biti obavešteni na sajtu Udruženih sindikata Srbije „Sloga“ i posredstvom javnog informisanja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari