Sprečeno oduzimanje vozila vozaču CarGo (VIDEO) 1Foto: FoNet / Zoran Mrđa (Arhiva)

Komunalna i interventna policija pokušale su da u Krnjači oduzmu još jedno vozilo članu Udruženja građana „CarGo“, saopšteno je danas iz tog udruženja.

U saopštenju se navodi da se na licu mesta nalazila Pauk služba, koja je „organizovano čekala vozilo člana udruženja kako bi bilo nelegalno odneto, a zatim i protivzakonito zadržano na Parking servisu“, ali da su okupljeni građani uspeli da spreče inspektore i da su nakon dva sata oduzeta dokumenta vraćena vozaču.

„Celom akcijom rukovodio je inspektor Dragan Marković, koji je rukovodio i prvom akcijom oduzimanja vozila Jovanu Šaroviću, kada se inspektor predstavio kao lice sa invalididtetom. Protiv ovog inspektora ‘CarGo’ je već podneo krivičnu prijavu“, navodi se u saopštenju tog udruženja.

Predsednik Udruženja CarGo Aleksandar Vučić kazao je da je to samo još jedan vid pritiska na „CarGo“ i institucije nakon jučerašnjeg protesta taksista i njihovih zahteva da se „CarGo“ ugasi.

„Ovo je zaista nečuveno. Nasilje nije rešenje. Beograd treba da bude grad mira i dijaloga, a ne nelegalnog oduzimanja vozila na ulicama. Kakva se poruka šalje građanima koji samo pošteno žele da rade svoj posao, ljudima koji žele da dobiju pomoć na putu, svima nama koji želimo da živimo u normalnoj atmosferi?“, upitao je Vučić.

Iz udruženja CarGo je saopšteno da je policija pokušala da oduzme do sada šest vozila, a da je oduzela ukupno četiri vozila članova tog udruženja, i da ih još nije vratila iako nema zakonsko pravo da ih drži.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari