Srbijagas preuzeo distribuciju gasa u Zrenjaninu 1Foto: EPA-EFE/ ROBERT GHEMENT

Gradska toplana u Zrenjaninu saopštila je danas da od 12. decembra prirodni gas za teritoriju tog grada i nekoliko naseljenih mesta distribuira Javno preduzeće Srbijagas.

Kako je iz toplane navedeno, 1. januara 2020. godine Gradska toplana i službenici Srbijagasa obaviće popis kako bi se zajednički utvrdilo stanje, s obzirom da je distribuciju prirodnog gasa preuzelo JP Srbijagas Novi Sad.

Gradska toplana obavestila je kupce koji su priključeni na distributivni sistem prirodnim gasom, da sve probleme, eventualna curenja ili havarije na gasnom sistemu prijavljuju na dispečerski broj JP „Srbijagas“ 0800 220 020.

Grad Zrenjanin je dugovanja Gradske toplane Srbijagasu, u iznosu od 599,6 miliona dinara, namirio prenosom svojine distributivnog sistema prirodnog gasa u svojinu Srbijagasa, a skupštinska odluka o tome doneta je krajem avgusta.

Gradonačelnik Zrenjanina Čedomir Janjić i generalni direktor Srbijagasa Dušan Bajatović potpisali su sredinom novembra ove godine u Novom Sadu ugovor o regulisanju međusobnih potraživanja, koji pored preuzimanja distributivne mreže u zamenu za dug, podrazumeva i investicije Srbijegasa u gasifikaciju na teritoriji Grada Zrenjanina u iznosu većem od 14 miliona evra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari