Stojiljković: Privremeno zaustavljeni otkazi 1Foto: Medija centar Beograd

Predsednik sindikata Nezavisnost Zoran Stojiljković ocenio je danas da je država isplatom minimalca, koju je odredila kao pomoć privredi, zaustavila otpuštanje zaposlenih, ali je pitanje kakav će konačan broj nezaposlenih biti na jesen, kada se bude video konačan efekat mera.

Neki poslodavci od svojih zaposlenih traže da vrate deo minimalca koji isplaćuje država, kako bi od tog novca platili poreze i doprinose, ukazao je Stoiljković za N1 i upitao: „koji je to mentalni sklop, koji je to egotrip u kojem se misli samo u sebi, koja je to pohlepa“.

To je prekršaj, zloupotreba položaja, za to se krivično odgovara. To je očigledan primer mobinga i povratak u sivu ekonomiju. Posao za poreske inspekcije i poresku službu. To je novac koji ste uzelu u četiri oka i stavili u džep, istakao je Stoiljković.

Govoreći o tome koliko je ljudi u Srbiji proteklih meseci ostalo bez posla, Stojiljković je rekao da bi broj od oko 15.000 sa kojim je izašla država, trebalo pomnožiti nekoliko puta.

Tačan je podatak, da je među zaposlenima taj broj negde oko 15.000. S druge strane, nevladine organizacije idu i do 10 puta većeg broja. Istina je negde na sredini i taj broj od 15.000 potrebno je množiti sa pet ili šest“, procenjuje Stojiljković.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari