Mali akcionari Jugoremedije najavili su za danas vanrednu skupštinu na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo. Prema rečima predsednika Udruženja malih akcionara Jugoremedija 2 Zdravka Deurića, na skupštini bi trebalo da bude utvrđen pravi procenat vlasništva u zrenjaninskoj fabrici lekova.

Mali akcionari Jugoremedije najavili su za danas vanrednu skupštinu na kojoj bi trebalo da bude izabrano novo rukovodstvo. Prema rečima predsednika Udruženja malih akcionara Jugoremedija 2 Zdravka Deurića, na skupštini bi trebalo da bude utvrđen pravi procenat vlasništva u zrenjaninskoj fabrici lekova. Skupština je zakazana za 12 časova, a kako je rekao Deurić, na toj sednici trebalo bi da se izabere i novo rukovodstvo Jugoremedije, čime bi se stavila tačka na višegodišnja previranja nastala zbog sporne privatizacije i dokapitalizacije, u kojoj je više od 200 radnika ove firme ostalo bez posla. Iz zrenjaninskog Trgovinskog suda još nije stigao odgovor na zahtev da se u skladu sa zakonom zakaže vanredna skupština Jugoremedije. Prema rečima Gorana Kneževića, predsednika opštine Zrenjanin, koji je obavio telefonski razgovar sa generalnim direktorom Jugoremedije Jovicom Stefanovićem Ninijem, Stefanović i dalje insistira da se redovna Skupština akcionara održi 3. marta i tvrdi da je ovaj skup, kao i ulazak otpuštenih radnika akcionara nelegalan.
Pošto su dobili sve sudske sporove, zaključno sa nedavno izrečenom presudom Višeg trgovinskog suda u Beogradu, kojom je poništena dokapitalizacija ove farmaceutske kuće od strane niškog biznismena Jovice Stefanovića Ninija, oko dve stotine otpuštenih radnika Jugoremedije uoči novogodišnjih praznika ušli su u fabričku menzu zahtevajući od Upravnog odbora preduzeća da se održi skupština akcionara i izabere novo rukovodstvo, ali je menadžment Jugoremedije to odbio. Posle toga, 31. decembra, i sedmoro najupornijih radnika izašli su iz fabričke menze, a ispred fabričke kapije dočekalo ih je više od 200 bivših radnika, kojima je podršku dao i predsednik zrenjaninske opštine. Potpredsednik Udruženja malih akcionara Jugoremedija 2 Nadica Margold saopštila je otpuštenim radnicima akcionarima podatak da su svi računi Jugoremedije blokirani, a da ukupan dug ove fabrike iznosi 94.922.000 dinara. To je nešto manja suma u odnosu na brojku od 200 miliona dinara, sa kojom se spekulisalo pre novogodišnjih praznika.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari