U prvom kvartalu ove godine ostvaren deficit republičkog budžeta u iznosu od 46,9 milijardi dinara 1Foto: Pixabay/Stevepb

U prvom kvartalu ove godine ostvaren je deficit republičkog budžeta u iznosu od 46,9 milijardi dinara, prihodi su ostvareni u iznosu od 296,3 milijarde, a rashodi su izvršeni u iznosu od 343,3 milijarde, dok je samo u martu deficit iznosio 46,3 milijarde dinara, saopštilo je danas Ministarstvo finansija.

U martu su naplaćeni prihodi u iznosu od 91,6 milijardi dinara, od čega su poreski prihodi iznosili 81,4 milijarde dinara.

Najveći deo poreskih prihoda odnosi se na uplatu PDV u iznosu od 44,8 milijardi dinara i akciza u iznosu od 18,3 milijarde dinara.

Na nivou opšte države u prvom kvartalu ove godine ostvaren je fiskalni deficit u iznosu od 50,1 milijijardei dinara i primarni fiskalni deficit u iznosu od 2,9 milijardi dinara, navodi se u saopštenju.

Ukupan javni dug Srbije na dan 31. marta iznosio je 24,3 milijarde evra, što predstavlja 51,9 odsto bruto društvenog proizvoda, navodi se u izveštaju Ministarstva finansija.

Javni dug Srbije na kraju prošle godine iznosio je 23,9 milijardi evra i njegovo učešće u BDP bilo je 52 odsto.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari