Upravljačke promene u Agrokoru 1

Nadzorni odbor Poslovnog sistema Mercator d.d. danas je doneo odluku o promeni Uprave, saopštio je koncern Agrokor, ističući da će dosadašnji predsednik Uprave, Toni Balažić, koji je na toj poziciji od 2012. godine, nastaviti karijeru izvan Agrokora, dok će njegovu poziciju preuzeti Tomislav Čizmić.

U saopštenju se podseća da je Čizmić bio dugogodišnji direktor Mercatora u Hrvatskoj. Proteklih nekoliko godina zajedno sa, inostranim, međunarodnim konsultantima „vodio je 100 različitih timova koji su uključivali više od 1.000 ljudi, i integraciju i realizaciju sinergija na području maloprodaje“.

Istovremeno, Igor Mamuza će i dalje ostati na poziciji člana Uprave Poslovnog sistema Mercator d.d.

Istovremeno, Nadzorni odbor Konzuma d.d. u Hrvatskoj doneo je odluku o promeni Uprave. Sadašnjeg predsednika Uprave, Slavka Ledića i Domagoja Jelenca, člana Uprave, zameniće Teo Vujčić, dosadašnji predsednik Uprave Dijamanta u Zrenjaninu.

Poziciju predsednika Uprave Dijamanta preuzeće Vladimir Milović, dosadašnji direktor prodaje i marketinga.

Sve ove upravljačke promene u ključnim kompanijama u Agrokorovoj maloprodaji i proizvodnji hrane imaju za cilj dalje jačanje Agrokora u Hrvatskoj i regionu, u sklopu novog poslovnog modela i daljeg plana restrukturiranja Agrokor koncerna, navodi se na kraju saopštenja. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari