Albanija u pred sezoni jeftinija za srpske turiste od severa Grčke 1Foto: Promo

Prema navodima turističkih radnika iz Bujanovca, koji preko turističkih agencija sa Kosova prodaju aranžmane za letovanje u Albaniji od 10. juna do 10. jula, šest hotelskih noći u ekskluzivnom letovalištu Saranda košta ,160 eura u polupansionskom hotleskom aranžamanu (doručak, večera).

Ukoliko se ide autobuskim prevozom iz Bujanovca trošak se uvećava za 25 evra. Isti aranžman u periodu do 15. jula košta skuplje za 50 evra po osobi, a nakon ovog termina kako je potvrđeno Danasu u albanskim turističkim agencijama u Bujanovcu maksimalna cena biće do tri stotine evropskih novčanica.

U turističkim agencijama u Bujanovcu navode, da je broj srpskih turista koji se odlučuju za letovanje na albanskom primorju u odnosu na 2016. godinu povećan za oko dvadeset procenata, pre svega zbog toga što su povećane cene u svim letovalištima u Turskoj do koje cenu aranžamana znatno uvećava avionski prevoz.

Glavna sezona u primorskom delu Albanije počinje od 10. juna, kada i sa juga Srbije, od kada direktno iz Bujanovca, Gnjilana i Prištine počinju da saobraćaju redovne, ali i vanredne autobuske linije ka Sarandi, ali i letovalištima prema Skadru gde su još niže cene, ali i skromniji hotelski kapaciteti.

Ovakve cene predstavljaju „popust“ od dvadeset do 30 odsto u odnosu na one koje su sada u cenovnicima turističkih agencija koje prodaju aranžamane za sever Grčke i tradicionalna letovališta u okolini Soluna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari