Veliki broj kompanija iz italijanske regije Veneto već je prisutno u Srbiji, ali naše tržište postaje sve zanimljivije i očekuje veći broj investitora iz Italije, izjavio je danas predsednik Vlade Srbije Aleksandar Vučić, koji u Veneciji prisustvuje predstavljanju investicionih potencijala Srbije.

Vučić se u Veneciji sastao sa predsednikom regije Veneto Lukom Zajom koji je ocenio da je ovo dobra prilika da italijanske firme upoznaju Srbiju, ali i da kompanije iz Srbije iskoriste priliku na italijanskom tržištu, saopštila je Vlada Srbije.

Vučić je pozitivno ocenio saradnju Srbije i Italije na međunarodnom i regionalnom planu, dok su politički odnosi na nivou strateškog partnerstva bez otvorenih pitanja.

On je istakao da afirmacija regionalne saradnje i politika dobrosusedstva ostaju ključni prioriteti Srbije i dodao da je za Srbiju od velikog značaja aktivan angažman Italije u okviru Centralnoevropske inicijative i Jadransko-jonske inicijative.

Srbija je pre dve godine krenula u teške i bolne reforme i danas je naša ekonomska situacija veoma dobra, istakao je Vučić.

„Premašili smo čak i prognoze MMF. Srbija nudi punu političku stabilnost i najšire bescarinsko tržište, kao što su tržišta Rusije, Kazahstana, Turske, a takvu poziciju nema nijedna zemlja u Evropi. Da sam na vašem mestu i da želim da zaradim nešto novca i da uložim u neku zemlju, išao bih u Srbiju“, ocenio je Vučić i pozvao italijanske investitore da svoj kapital investiraju u Srbiji.

Predstavljanju investicionih potencijala Srbije u Veneciji prisustvovali su i predsednik Privredne komore Srbije Marko Čadež i bivši fudbaler Intera iz Milana Dejan Stanković. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari