Vučić: Srbija je odnela veliku pobedu u enegretskoj zajednici 1Foto: MOD

Srbija je odnela veliku pobedu ishodom glasanja u enegretskoj zajednici ENTCO, jer je predlog Kosova odbijen i Elektromreže Srbije će i dalje biti na Kosovu, a sve to zahvaljujući glasovima Mađarske, Rumunije, Bugarske i Grčke, kao i uzdržanosti Crne Gore i Makedonije.

Vučić je zahvalio svim tim državama što su pomogle da Kosovo ovaj put nije uspelo da uradi ono što su mislili u toj energetskoj organizaciji.

Vučić je, posle dela vojne vežbe „Vek pobednika“ koja je održana na Pešteru, novinarima rekao da je glasanje u energetskoj zajednici ENTCO za Kosovo možda „mali poraz“, ali je za Srbiju „velika pobeda“.

Za Srbe na severu Kosova, konstatovao je on, to je važnija stvar od toga da se spreči članstvo Kosova u Interpolu, konstatovao je Vučić, koji je posebno zahvalio Mađarskoj i njenom premijeru Viktoru Orbanu.

Govoreći o mogućnosti da Kosovo postane članica Interpola, Vučić je nglasio dasu šanse za to „ogromne“, jer imaju dvotrećinsku većinu, svi rade za njih – SAD,Nemačka, Francuska, Velika Britanija, ali Srbija će da se bori do poslednjeg trenutka.

Mi imamo male prijatelje. Ali, možda bude neko iznenađenje, videćemo, rekao je on.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari