Za jedan auto Kar goa poslato 200 policajaca 1Foto: Beta/Dušan Leonovski

Od osmoro privedenih preksinoć na Novom Beogradu kada je policija krenula u akciju oduzimanja automobila članovima udruženja Kar go jedna osoba je zadržana u pritvoru na 48 sati…

… dok je pet od šest automobila vraćeno, kaže za Danas predsednik Udruženja Kar go Aleksandar Vučić i najavljuje da će zbog događaja u kom je osim komunalne i saobraćajne policije učestvovao i veliki broj nepoznatih osoba u „crvenim duksevima“ podneti narednih dana na desetine krivičnih prijava.

– Ne postoji pravna praksa na osnovu koje se otimaju automobili, u zapisniku koji nismo dobili istog trenutka nego tek pola sata posle ponoći, pisalo je da se vozilo oduzima zbog nelegalnog taksi prevoza, a to je odlučeno na osnovu mišljenja radne grupe u kojoj su Ministarstvo saobraćaja i udruženja taksista – ističe Vučić.

U ponedeljak uveče na Novom Beogradu u blizini Ušća došlo je do za sada najveće akcije oduzimanja automobila nekom od članova Kar go udruženja. Vučić napominje da je u dosadašnjim akcijama, uglavnom, reagovala saobraćajna policija, da bi se te večeri osim pripadnika saobraćajne pojavila i komunalna kao i nekih 200 pripadnika policije za razbijanje demonstracija.

– Sve je urađeno tako da nismo dobili ni papir o tome šta se dešava i šta je razlog. Stavili su automobil na kamion, a kada smo pitali za zapisnik rekli su nam da dođemo po njega sutra ujutru. Priveli su osam osoba, među kojima i sinove našeg člana Udruženja kome je automobil oduzet i koji nije odmah priveden nego tek kasnije – napominje Vučić.

On objašnjava da je zajedno sa „čika Mićom“ kome je automobil oduzet otišao do policijske stanice na Novom Beogradu kako bi videli šta se dešava sa njegovim sinovima i ostalima koji su privedeni.

– Pozvali su ga na razgovor i nakon što je iz komunalne policije stigla depeša o tome da je on organizator dešavanja policija ga je privela i odredila mu pritvor – napominje Vučić.

Predsednik Udruženja Kar go kaže za Danas da im je prvo vozilo oduzeto još 12. decembra prošle godine i da je od tada do danas ukupno oduzeto 10 automobila. Na pitanje da li je neki od njih vraćen i šta se naknadno dešavalo sa njima Vučić kaže da im nijedan nije vraćen, ali da, s druge strane, nije pokrenut nijedan sudski postupak.

– Ne znamo šta se desilo ni sa jednim od tih vozila, nisu pokrenuti postupci i ovo što se nama dešava je represija. Jedino što tražimo jeste da nam se dozvoli da radimo – ističe Aleksandar Vučić.

Dnevni list Danas je juče uputio pitanja policiji o tome koliko je osoba privedeno i šta im se konkretno stavlja na teret, kao i koliko je automobila oduzeto Udruženju Kar go i šta se sa njima desilo, ali odgovor nismo dobili do zaključenja ovog broja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari