Video sam Induse

Ostavite komentar

  1. Нису то били Индуси, то су били бели мишеви…

  2. Globalizacija je počela još pre skoro 2500 godina, krvavim pohodima Aleksandra Makedonskog! Želja da se Čovečanstvo ujedini je s jedne strane bila posledica vizije mudrih ljudi da će Čovek lakše pobediti izazove prirode ako se ujedinimo, ali isto tako i posledica gramzivosti onih koji su se prihvatali da to izvedu. Nažalost, kao i uvek, vizije su bivale izneveravane, dok je gramzivost pobeđivala! Aleksandrov krvavi posao su nastavili Rimljani. Njihova želja je bila da ceo poznati svet potčini ekonomskim potrebama Rima i rimskim zakonima koji su osiguravali takvo jedinstvo Čovečanstva. Njihovi pljačkaški pohodi su istoričari nazvali Pax Romana, odnsono Rimski mir. Sledili su Muslimanski „mir“, pa Katolički „mir“, pa Britanski „mir“, pa Napoleonov „mir“, pa Sovjetski „mir“ i Hitlerov „mir“, da bi danas stigli do Američkog „mira“ sa kojim se odnedavno takmiči Putinov „mir“. Svi ti „mirovi“ su rađali izbeglice! Podržavam pokušaj g. Andrejića da nam ukaže na deo stvarnosti koji je zapljusnuo našu zemlju.

Ostavite komentar

Dijalog

Tajne državnog duga 10

Tajne državnog duga

O javnom dugu se daju neke ocene koje ne odgovaraju pouzdanim podacima. Javni dug je zaduženje države i lokalnih samouprava, da bi pokrili deficite svojih budžeta.

Naslovna strana

29. septembar 2022.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Marko Vidojković, pisac

Danas su jedine normalne dnevne novine u zemlji. Kad bih čitao nešto drugo potpuno bih poludeo.