Šta vam to sve govori? Što bi rekao jedan moj drug: „To mi govori da su obojica u horoskopu Ribe.“

Okej, daj da vidimo šta o toj okolnosti kažu stručna lica zvana astrolozi – kako se slažu dve autentične Ribe: „Pošto imaju iste vrline i poroke, trebalo bi da se dobro slažu ili da bar imaju razumevanja i da saosećaju jedno sa drugim. NJihova međusobna privlačnost garantuje da će se savršeno slagati. Ako bi njihovi problemi mogli da ostanu u senci, ovo može biti jedan od najboljih parova u zodijaku. Jedina nevolja može biti udaljavanje od stvarnosti. Da bi rešili ove probleme treba da se oslanjaju jedno na drugo, da se potrude i suoče sa odgovornošću koju realnost zahteva. Brak bi bio interesantan“ – piše astrološkinja Marina u jednom horoskopu na sajtu B92 od pre neku godinu o odnosu među Ribama.

Marina, naravno, kad je ovo pisala o Ribi Đilasu i Ribi Vučiću verovatno nije mislila na njih dvojicu, već na kombinaciju bilo koje dve Ribe na zemaljskoj kugli.

Međutim, ovaj tekst okazuje ono što odavno tvrdim: nikada ne treba verovati u horoskop!

Na primer, pred prošle predsedničke izbore u rubrici jednog tabloida „Šta kažu zvezde“, astrolog V. V. je slavodobitno rekao: „Vučić i Šešelj će u drugi krug.“ I totalno promašio uz malu pomoć zvezda.

Ali je izgleda pogodio šta čeka Vučića u narednih godinu dana: „U godini je eksperimenata i kontrole. Povoljni aspekti Merkura i Saturna naglašavaju odlične poslovne priče od rođendana ove do rođendana sledeće godine.“

Astrolog V. V. je, da vam otkrijem, mislio upravo na ovaj rođendan koji dolazi. Šta bi to moglo da znači, majku mu?