Rijaliti teror 1gojko vlaovic foto miroslav dragojevic

Bivša učesnica ozloglašenog rijalitija “Parovi” na televiziji Hepi Anđelina Nikolić nedavno je u medijima (TV Šabac, N1) svedočila o torturi kojoj je bila izložena u tom programu sve do trenutka dok nije pobegla iz “najluksuznije vile na Balkanu”.

Anđelina je naime pobedila u drugom rijalitiju televizije Hepi, koji se zove “Novajlije”. Pobednik tog rijalitija kao nagradu dobija priliku da učestvuje u novoj sezoni “Parova”. To Anđelini nije odgovaralo te je zatražila od produkcije “Parova” da bude puštena kući što joj nije dozvoljeno. Produkcija naime smatra da ima pravo da odlučuje o slobodi kretanja svojih takmičara, odnosno da ih na silu zadržava u rijalitiju iako je to protivzakonito.

Anđelina je znajući za to pokušala da do slobode dođe tako što se samopovređivala. Jednom je popila sredstvo za čišćenje mislići da će je produkcija poslati u bolnicu na ispiranje do čega nije došlo već je samo naterana da povraća. Molila je da ide kod psihologa što joj je uskraćeno a takođe je i u programu uživo tražila da ide kući što joj nije omogućeno.

Kreatori rijalitija “Parovi” sebi daju za pravo da kažnjavaju takmičare ne samo novčano već i slanjem u “izoloaciju” gde učesnici borave koliko produkcija smatra da je to potrebno. I Anđelina je tamo bila zbog prkošenja i tvrdi da je obezbeđenje prema njoj bilo grubo a da ju je jedan pripadnik istog seksualno uznemiravao. Dobijala je lekove za smirenje nepoznatog porekla zvog čega se ponašala čudno i nesvojstveno sebi. Na kraju je odlučila da tu agoniju prekine spektakularnim bekstvom preko krova zgrade u dvorištu u čemu je i uspela.

Anđelina nije prva učesnica koja je bežala iz “Parova” zbog torture koju produkcija primenjuje prema takmičarima. Glavni urednik televizije Hepi Milomir Marić voli da se pohvali da su “Parovi” samo “zabavno-humoristički program”.

Kakav je to “zabavno-humoristički program” iz koga učesnici beže, u kome dolazi do fizičkih obračuna, voditeljke pozivaju na šikaniranje pojedinih takmičara ili prete batinama a čak se i simulira oralni seks? Dokle će nadležni nastaviti da tolerišu kršenje elementarnih ljudskih prava i brojnih zakonskih normi koje se gotovo svakodnevno odvija u tom rijaliti programu? Da li produkcija “Parova” ima pravo da se ponaša okrutno i bahato samo zato što je uređivačka politika Hepi naklonjena vlastima? Ako su odgovori na ova pitanja negativni poslednji je trenutak da oni koji su za to zaduženi konačno i reaguju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.