Politički stikeri 1

Ti ispisi su vrlo jednostavni, gotovo sklerotični, neopevano dosadni i bez imalo kreativne vibre.

Zato kada vam se na ekran stušti, do sada prijavljenih, jedanaest pretendenata na vlast, svaki sa svojih tridesetak, do šezdesetak sekundi deklamacija o zaustavljanju korupcije, vladavini prava, monarhističkoj Srbiji, o poljoprivrednoj zemlji, o evropskoj orijentaciji, suverenistima ili krajnje personalizovanom stavu „ja sam vaš najbolji izbor“, automatski zaspete ili ih odstranite iz vidokruga prelaskom na neki filmski kanal, skuvate kafu, čaj ili naprosto odete da operete ruke u kupatilu i time pored toga što štedite svoje nerve doprinosite suzbijanju korona virusa.

Prisvajanjem tuđeg dela (zidovi ekrana oko AV prošli put pisala detaljno o tome) plagijatorska stranka je iskoračila iz obezličene marketinške ponude time što tu ponudu svojim „inventivnim“ lažima dopunjavaju i osvežavaju voditelji informativnih emisija PINK televizije, u stilu koji parafraziram: A sada spektakularno, najveća onlajn konferencija na svetu na kojoj Aleksandar Vučić saopštava kada će prosečna plata biti 900 evra!

Takvom najavom ne samo što dokazuju privrženost ukradenoj opciji već svesno manipulišu gledaoce!

Dovoljno je da se izvestan broj gledalaca zalepit za ekran čekajući najavljeni događaj, cilj je postignut! Pomenuti, glavni lik ovog predizbornog stikera, nastavlja da manipuliše parama svih građana Srbije, za šta dobija gromoglasan virtuelni aplauz: „Obezbedili smo 100 evra, a tih 100 evra dobijate u roku od 10, 15 dana, a ne 10 ili 15 godina.

Mi svoja obećanja ispunjavamo, nismo kao drugi. I nastavićemo da ih ispunjavamo.

Evo ja vam sad kažem, ako nastavimo ovako, 2025. godine imaćemo prosečnu platu od 900 evra“! Dok pretežni gledalac programa ovog emitera i simpatizer vladajuće stranke shvati da je reč o prevari, biće saopšteni i prvi pobednički izborni rezultati u RIK-u, te mu posle toga neće ni biti važno da sazna istinu.

On je već potčinjen, ne samo u doba korone već i pre toga, a izvrnutim i nepotpunim informacijama, aktuelna vlast, u sopstvenom interesu, dobrano utiče na njegovo ponašanje.

Na istoj televiziji u istom dnevniku jezivo je zazvučala nepotpuna vest kako je Crna Gora otvorila granice za Sloveniju, Hrvatsku, Austriju… samo nije za Srbiju! Svakom prosečnom gledaocu dnevnika ove televizije skočio je pritisak i bes, na koji se onda nadovezuju mrzački naslovi tabloidnih promotera vlasti „Milovci se spremaju za linč turista iz Srbije“.

„Ne idite tamo gde smo nepoželjni“, dramatično je upozorila i predsednica vlade, a ministar spoljnih poslova „smirio“ izjavom nećemo uvesti mere reciprociteta!

Valjda je u međuvremenu video i potpunu vest koja glasi: Uslov za otvaranje granice Crne Gore sa nekom zemljom je da broj novozaraženih od kovida 19 u njoj bude manji od 25 na 100.000 stanovnika.

U Srbiji to još nije slučaj ali biće za koji dan! U čemu je, dakle, problem? U homogenizaciji koja je preko potrebna naprednjacima jer u svim opozicionim krilima, i bojkotaša i onih koji to nisu, postoje zagovornici mnogo radikalnijeg rešavanja odnosa sa bivšim drugim okom u glavi!

Zato i uspaljiva saga o religioznom ratu ovoliko dugo traje, jer izbori će ove godine i u Crnoj Gori. Svi su ukratko svesni, da budem cinična, da u Srbiji postoje jake snage onih koji sebe ponosno smatraju malim Rusima pa bi prema istom principu da od Crnogoraca naprave male Srbe!

Dok plagijator buja, skrhana i razdrobljena opozicija grupisana u dva tabora, za izbore i bojkot izbora, podelila se tako, da će tri puta iscepani Pokret slobodnih građana biti i na jednoj i na drugoj strani, da Demokratska stranka služi kao egotripaški rasadnik mnogobrojnim novoimenovanim pokretima, partijama i koalicijama, sa obe strane, i što je najgore da sve više liči na jednoćelijski organizam, kada jedna ćelija ima sve bitne osobine živih bića, autonomiju, autoregulaciju i autoreprodukciju.

Tako se teši Lutovac!

Otcepljeni deo „Jedan od pet miliona“ koji se prvi opredelio za izlazak na izbore uz obećanje, da će kontrolisati i denuncirali vlast tokom predizborne i izborne kampanje izdao je prvo stiker saopštenje prema kojem se ultradesničarske partije ne reklamiraju jer ima je vlast obećala učešće u vladavini na lokalu nekih četrdesetak opština! Jednom su pogodili oko zakulisnih dogovora u SZS oko izbora u Šapcu i Paraćinu i verovatno je da pogađaju i ovaj put!?

Sve u svemu ovo je ozvaničen početak anomične kampanje i šta god bilo, bez provere iz više izvora, ne treba ništa primati zdravo za gotovo!