Rodnost na gas 1

I šta je bilo kod Vladimira Vladimiroviča… Je li sve u redu sa gasom… Ma pusti sad velikog Vladimira, jebeš gas, to bi se sredilo kako tako, ovo je daleko presudnije.

Nakon napornog istraživanja, Mlađahni je došao do poraznih rezultata.

„Imajući u vidu činjenicu da polako nestajemo kao nacija, da nas je sve manje, da je stopa rodnosti tek nešto viša od 1,5 a za prostu reprodukciju nam je potrebno 2,15 i to je veoma veliki problem“.

Naravno je odmah dao sve od sebe, sav se predao pronalaženju rješenja i, što je također naravno, kad se Mlađahni nečeg dohvati pronašao ga.

Evo čitaj, ili slušaj, sam ću ti pročitati: „Za svako prvorođeno dete po 300.000 dinara, umesto dosadašnjih 100.000. Radi se na merama i za drugo dete i biće značajno uvećano posebno za drugo dete jer je drugo dete neka vrsta prelomnice pogotovo kod majki, ali i muškaraca“.

Dobro, eto riješio je problem, šta bi sa gasom…

E jebo te gas, da te jebo…

Ima još.

Uz te pare, uračunavajući i one koje daju lokalne samouprave, vjerojatno još po koju intervenciju, izračunao je da će roditelji praktično, kako je rekao primati više od 4.000 europljana za prvorođeno dijete.

Malo mi je nejasan taj trajni oblik, pretpostavljam da je to na godišnjem nivou, te da će primiti, ali nije sad to toliko bitno.

Ako sam dobro skonto, uskoro će izračunati koliko će i šta odmjeriti za drugo i treće čak dijete.

Neće biti ni malo para a ni kojekakvih drugih stimulansa.

Pretpostavljam i za djecu i posebice za roditelje.

Nemoj zaboraviti na… Neću zaboraviti na gas… Bitno je ovo što je rekao i za studente, ovo oko seksa i rađanja“.

Majke prvo dete rađaju u proseku sa 30 godina, zbog čega ćemo pokušati da motivišemo studente, i dame i muškarce.

Za studente odmah donosimo meru da ukoliko žena, devojka zatrudni, za nju ne važe ispitni rokovi, kao i za muškarce.

Za njih će važiti da ukoliko do 26. godine polože ispite računa se da su završili fakultet u roku, a Medicinski fakultet do 28. godine“.

Vidiš, do u tančine.

Primijetio si da pominje malo dame, malo djevojke, malo žene, muškarce naziva samo muškarcima, bilo da su to, bilo da su gospoda, momci ili šta li već.

Ako sam dobro čuo u nekom trenutku, biće toliko para, da majke neće morati ništa drugo raditi, osim rađati i brinuti o djeci.

Nije pomenuo pomoć u kući, ali valjda to podrazumijeva pod ovim neće ništa raditi. Sebet mene, potpuno je u redu da se…

Ko koga stigne. Samo neka se rađa.

A evo ti gasa, jebo te on, dobit će ga po trenutačnoj cijeni, tako da će zaraditi koliko za jedan stadion.

Valjda je mislio simbolično, a na godišnju produkciju djece u broju sjedišta. Ali je zato kupio neko oružje. Možda je bila ubjetna trgovina, ali nebitno.

Ostalo mi je nejasno, kad ono pominje naciju, hoće li nešto biti i za Mađare, Bošnjake, Vlahe, Rumune, Hrvate, Bunjevce, da ne nabrajam, i ostale Kineze. Glede tog rađanja i djece.