Izjava koju Đoković nije napisao 1Foto: Miroslav Dragojević

„Ljudi, smirite se. Nemojte mrzeti jedni druge zbog mene. Nemojte svaku idiotsku vest, a naročito vest o meni, pretvarati u borbu na život i smrt. To je samo jedan grend slem, osvojiću ga pre ili kasnije. Nadal nema nikakve šanse protiv ovih klinaca, lik se bukvalno raspada. Dobro, ne raspada se, to je naš dobri Nalo (Nalo / Nolo, hehe), ali njegovo vreme je prošlo.

Moje, kao što znate, nije prošlo. Nije ni da tek dolazi, ali nije ni prošlo. Napravio sam neka sranja, priznajem.

Kad je reč o AO, prvo je sranje, ipak, napravio onaj koji mi je dao vizu na lepe oči.

E, posle su pravili sranja moji advokati, zovi Batut, zovi ovog, zovi onog, mislite da sam imao vremena time da se bakćem, dok sam u izbegličkom pritvoru meditirao okrenut ka piramidi u Visokom?

Žao mi je što je predsednik Srbije moj pokušaj da se prošvercujem u Australiju (da sam znao kakvi su, ne bih ni gubio vreme na ovu blamažu, ali rečeno mi je: „Idi, Nole, idi, ulaziš opušteno, ti si br 1″ – moram da se setim ko mi je to rekao, jer taj koji mi je to rekao, najviše me je zajebao) zloupotrebio da prikuplja političke poene i da glumi kako smo najbolji ortaci.

Nema veće sramote nego kad Vučić priča da je s tobom na ‘ti’, kad te brane ‘Informer’ i nezvanična učenica generacije OŠ ‘Sava Kerković’, ili kad te podjebava Vidojković, koji voli da se slika na teniskim terenima, a sedam godina ne ume da nauči da servira.

U stvari, ima. Veća sramota je to što neko misli da sam zaražen išao među decu i da se slikam za francuske novine.

Ali, nisam tada znao da sam zaražen, rekli su mi da kažem advokati, a samo oni i ja znamo da li sam se uopšte testirao ili smo lažirali test da bismo me ubacili na usrani turnir, gde bih u prvom kolu ispao, koliko sam psihofizički razjeban od iživljavanja koje su mi Australijanci priredili, pardon, koje sam priredio samom sebi.

Ne mogu baš da razumem što neki Srbin navija protiv mene kada igram. Dobro, otkako sam se video s Vulinom i Vesićem, mogu da razumem, ali pre toga…

Dobro, otkako sam organizovao ‘korona tur’, da bi Vučić stvorio lažnu sliku kako nema zdravstvenog rizika pred izlazak na izbore, 2020, mogu da razumem.

Ali, pre toga, brate – igram pod srpskom zastavom, najbolji sam na svetu i ti me mrziš?! A Srbin si?! Da li si ti normalan!?

Ovaj fenomen napokon je dobio kosmički balans.

Ja sam nešto najveće što se ikada desilo srpskom sportu.

Toliko sam veliki da sam jedino samoga sebe mogao da ponizim, kako bi oni što su me mrzeli pre pandemije, sada konačno imali i racionalne razloge za mržnju.

Onima koji su me voleli pre pandemije, a počeo sam da im idem na nerve zbog šurovanja sa Vučićem, mogu samo da se izvinim i u stilu Džejmija Šeja, 1999, kažem: u svakom ratu postoji kolateralna šteta, pa i u mom ratu sa samim sobom.“

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.