Porodica 1Foto: Luca Marziale / Danas

Beograd je bogatiji za dve svoje građanke koje su mu se vratile ne baš izdaleka.

Ćerke crnogorskog premijera Zdravka Krivokapića, Jelena i Milena, godinama su živele i radile u glavnom gradu Srbije.

Napustile su Beograd nakon medijskih napada kojima su bile izložene zbog Rezolucije o genocidu u Srebrenici koju je usvojila Skupština Crne Gore.

Njihov otac je proglašen za „izdajnika“ srpskog naroda, a prorežimski tabloidi su se pitali šta one rade u Beogradu?

Tada su Jelena i Milena Krivokapić rekle da su veoma razočarane što ih neko proteruje iz države i grada koji doživljavaju kao svoj.

Sada su odlučile da se vrate u Beograd, nakon što im je, kažu, bezbednost garantovao predsednik Srbije, javljaju pojedini mediji.

Onaj isti pod čijom su indirektnom kontrolom tabloidi koji su ih ne tako davno napadali.

„Lijepo je opet biti kod kuće. Nakon što nam je predsjednik Srbije Aleksandar Vučić garantovao bezbjednost, odlučili smo da naša djeca nastave školovanje u Beogradu gdje su i započeli“, rekle su Jelena i Milena Krivokapić.

Ponovo su, kažu, među familijom i prijateljima u ovom predivnom gradu. Dobrodošle. Žao mi je što ste morale da odlazite.

Porodica je osnova društva i njena važnost je neprocenjiva.

Porodica je kod nas važan politički faktor. Nekada su kumovi bili politički činioci, sada su to braća, ali i deca, supruge, roditelji imaju svoju ulogu.

Mediji koji su onako strašno i sramno napadali Krivokapićeve ćerke i primorali ih da napuste Beograd, sada ponovo prozivaju onu „šaku jada“ od medija koji nisu pod kontrolom vlasti da napadaju porodicu predsednika Vučića.

Radimo mu, navodno, o glavi, tako što kao „napadamo“ članove njegove porodice.

Ove tvrdnje su toliko neosnovane da ih je teško više i komentarisati, ali kada se o tome oglase i najznačajniji političari ove zemlje, ne treba ćutati.

Premijerka Ana Brnabić je ponovo kritikovala Danas, naslovnu stranu vikend izdanja i tekst „Vučić će u kampanji igrati na prvu damu“.

„Sada su jednako strašne uvrede na račun njegove porodice podmuklo uvili u oblandu i krenuli sa pažljivo osmišljenom perfidnom kampanjom u kojoj Vučić „ne može da se pohvali članovima svoje uže porodice, pa se mora osloniti na ženu“.

U svakom slučaju, nastavlja se brutalna i opasna legitimizacija napada na porodicu AV kao vid političke (i ljudske) borbe protiv njega.

Na kraju, samo konstatacija – žao mi je što su ovo napravili od dnevnog lista Danas.

Onakav kakav je nekada bio, danas bi Srbiji bio najpotrebniji“, napisala je premijerka na Tviteru.

Da li se više promenio Danas ili Brnabić koju su nekada neki krugovi videli kao naznaku promene u okoštalom političkom sistemu Srbije? Madlen Olbrajt bi rekla „dašak vetra na Balkanu“.

Kada čujete kritike nekog medija ili teksta, najbolje je pročitati ga ili pogledati i steći sopstveni sud.

Pogledate recimo slike sina Danila sa gomilom sumnjivih likova i sami procenite da li je njihovo objavljivanje „ubijanje Vučića“?

Ako pročitate navedeni tekst o „prvoj dami“ Srbije videćete da je on ustvari vrlo pozitivan prema Tamari Vučić.

Pre bismo očekivali da nas Vučićevi kritičari napadnu da smo se „prodali“ vlastima nego da dobijemo „packe“ iz SNS.

Ali „uvili smo u oblandu“ svoju „perfidnu“ kampanju.

„Pročitala“ nas premijerka Brnabić. Možda joj se naslovna strana ne sviđa zbog slike Tamare Vučić sa predsednikom Ukrajine Zelenskim? Šta li su na to „braća“ Rusi rekli?

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari