To su nezabeleženi rezultati posećenosti i zainteresovanosti u Srbiji na ovoj društvenoj mreži, ocenjuju oni koji to prate i razumeju. „Ne mogu da verujem da Radeta osporava kandidaturu Belog! Iščlaniću se, bre, iz Srpske radikalne stranke!!!“, bio je jedan od komentara koji se mogao pročitati tokom sednice.

Radeta je, razume se, predstavnica radikala u RIK. Komentator je pripadnik Srpske radikalne stranke, a spor je u vezi sa kandidaturom Belog, za kojeg se već utvrdilo da predstavlja najveću opasnost po uspešnost građanskog kandidata na izborima – Sašu Jankovića. Postoji, čini se, mnogo neizmerenih i nedefinisanih okolnosti i činjenica vezanih za fenomen Preletačević. Izgleda da nije samo zavladala panika u izbornim štabovima takozvanih demokratskih i građanskih kandidata, čije biračko telo je sklono osvetama i destrukciji nakon izneverenih očekivanja, što se pokazalo na prethodnim predsedničkim izborima, kada su glasači Borisa Tadića odlučili da pređu u beli glas, a neki napravili i korak dalje pa glasali za protivkandidata Tomislava Nikolića, samo da više ne gledaju Tadića. Sada su „osvetnici“ u boljoj poziciji nego 2012. Mogu da glasaju protiv a da to ne bude totalno samoubistvo – glasanje za Nikolića, već zaokruživanje Preletačevića, dvadesetpetogodišnjaka, neiskvarenog i nekorumpiranog klinca koji se na svoj način podsmeva i karikira establišment.

Ono što, međutim, označava paniku i u redovima desničarskih, nacionalističkih, radikalskih struktura, koje zapravo u najvećem broju slučajeva podržavaju i rade prljave poslove za vladajuće, predstavlja pokušaj osporavanja kandidature Preletačevića. Jeftin, naveliko provaljen i bezobrazan po izostanku namere da bude bar malo skriven, takav pokušaj izraz je očaja, ali i gluposti. Pokret Preletačević zapljusnuo je Srbiju za svega nekoliko dana i ispunio javni prostor nadom da se konačno pojavila prilika za osvetu za izgubljene ratne i tranzicijske godine, pod sasvim odgovarajućom parolom – SIROTINJA UZVRAĆA UDARAC. Preletačević nije ničiji, Beli je kandidat svih, jer na kraju dana, bez obzira na sve ideološke i druge razlike – nas je 99, a njih tek jedan odsto.