Nevinost bez zaštite 1Foto: Privatna arhiva

Mir, brate, mir…
(Rimtutituki Vučić)

Posle suše, superćelijskih oluja, poplava i eris soja, prošle subote stigla nam je i jesen. Uh, ko se sve nije digao protiv golorukog srpskog naroda: i ale i vrane, i Omer i Merima, i Kurti i Murti, i Tom i Džeri, i Lolek i Bolek… Sad i jesen. A i Ćuta potpisao Dogovor za pobedu!
Ali, goloruki srpski narod i ne haje – mirno i dostojanstveno diše punim plućima pa šta bude, uživa u namazu Sirko, pere kutiju, sprema zimnicu i čeka da se smrkne pa da polegamo.

A sutradan – o radosti! Počela nova jednokratna isplata pomoći našoj deci, po 10.000 svakom bati, svakoj seki! Sad može goloruka srpska nejač da priušti sebi, osim Moje kravice, i neku igračkicu, neki tenkić, puškicu, lutkicu Kosovke devojčice, ikonicu Svetog Save…

I srpski penzioneri, naše goloruke bake i deke, broje dane do 20.000. Plus 5,5 posto. Jao, kad se oni razbahate pa ne znaju šta će od besa: da li šampon Bolja cena ili bromazepam, gradištanac ili tetovac, Orlovača ili Lešće?

Goloruka srpska Elita okupila se u šimanovačkoj Beloj kući i danonoćno proslavlja novu sezonu Zlatnog doba. Muzika trešti li trešti, gologuza Elita vrišti, Lepi Mića prdi. Razgovara se o eshatologiji, sumarnom kognitivnom simplifikatu, biću i nebiću…

Tu se još i peva, tu se pleše, tu se igra masne fote a ima i pušenja. Briga njih za paklene planove svetskih moćnika kojima žele da brutalno zatru sve što je srpsko, briga ih i za ale i za vrane što su se digle na srpsku nejač da ne pominjemo Kurtija i Murtija, Loleka i Boleka i ostale dušmane.

U Beogradu je svečano otvoren 11. međunarodni sajam naoružanja i vojne opreme Partner 2023.

Stavovi autora u rubrici Dijalog ne odražavaju nužno uređivačku politiku Danasa.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari