Pastor: Beogradski Mađari ne mogu da ostanu bez zaštite zbog SRS 1Balint Pastor, foto Natalija Jakovljević

Predsednik Saveza vojvođanskih Mađara (SVM) Balint Pastor izjavio je danas da je unapred računao na to da će biti različitih napada na SVM povodom učešća te partije na beogradskim izborima 2. juna, piše Pannon TV.

Pastor je napomenuo da se na listi koju predvodi Srpska napredna stranka i na kojoj je i SVM, nalaze i dva kandidata Srpske radikalne stranke (SRS), ali da to nisu ličnosti, niti ljudi koji su devedesetih godina ili od tada bilo šta učinili protiv mađarske zajednice ili protiv SVM.

„Nisam smatrao da, ukoliko postoji široka koalicija na strani vlasti, kao što je bila široka koalicija i na strani opozicije, da samo zbog toga što je jedna od 13 partija i SRS, mi moramo da kažemo da je bolje da beogradski Mađari ostanu bez zaštite i da ih niko ne zastupa“, rekao je Pastor.

On je istakao da je dobro što će Mađari i dalje u beogradskoj skupštini imati svog odbornika, ali da to nikako ne znači promenu osnovnih stavova politike SVM.

Naglasio je da će SVM uvek samostalno učestvovati na parlamentarnim i na lokalnim izborima tamo gde Mađari tradicionalno žive u većem broju.

Dodao je da će biti i nekoliko lokalnih samouprava, kao što je na primer Beograd, na kojoj će SVM nastupati isključivo na listi SNS.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari