Vučić je nevin 1Foto: Luca Marziale / Danas

U poslednjih pola veka video sam svašta na i oko fudbalskih terena u Srbiji. Video sam kako navijači šamaraju fudbalere, skidaju im kapitensku traku, prekidaju utakmicu na kojoj im je zabranjen ulaz da održe „sastanak“ sa trenerom i igračima…Taman kada sam pomislio da sam video sve, doživeo sam i „bojkot“ navijača protiv ne zna se koga i zašto.

Delije su „kasnile“ na utakmicu protiv Metalca jer su nezadovoljne nečim.

Igrama i rezultatima svojih ljubimaca sigurno nisu, pogotovu posle trijumfa u Bugarskoj. Nisu, izgleda, ni rukovodstvom kluba.

Naime, kada su ušli na stadion napravili su „veličanstvenu bakljadu“ (još nisam pročitao koliko će klub to koštati), bodrili su svoje ljubimce, nisu vređali protivnika, nisu skandirali ni „Uprava napolje“, nisu spominjali ni Vučića…

Enigma šta je povod za „bojkot“ nije rešena ni nakon saopštenja rukovodstva kluba. Šta je „pisac hteo da kaže“ sumnjam da zna i potpisnik saopštenja, predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović.

„Dobro obavešteni“ tvrdili su da je uzrok nezadovoljstva Aleksandar Vučić.

Po jednoj verziji navijači su zamerili Zvezdanu Terziću što u svojoj kancelariji drži sliku predsednika Srbije.

Po drugoj je Vičić kriv što preduzeća Delija nisu pobedila na nekim tenderima.

Posle gostovanja Zvezdana Terzića na TV Pančevo, a potom i zvaničnog saopštenja kluba, čini se da je Vučić nevin, odnosno da Delije nisu ljute na njega.

Naime, u pomenutom gostovanju Zvezdan Terzić je (opet) pričao kako je Vučić „najlepši, najbolji, najpametniji….“.

Gostovanje na pomenutoj televiziji Terzić je iskoristio i da (opet) govori sa omalovažavanjem o najvećem rivalu, Partizanu. Ništa novo.

Ono što je novo je da je tom prilikom „prozvao“ i selektora reprezentacije Dragana Stojkovića – „Pojavio se Piksi i priča o srpskom fudbalu. Druže, ti si selektor, bavi se reprezentacijom, nemoj ti da komentarišeš da li ima nameštanja“.

Interesantno, tu izjavu selektora o (ne)regularnosti lige nije komentarisao nijedan drugi klub.

Kao što rekoh, navikao sam već da vidim svašta u srpskom fudbalu i zbog toga se ne bih iznenadio da je ovaj „bojkot“ organizovao „neko“ iz samog vrha kluba iz Ljutice Bogdana.

Jer, Zvezda je najbolja, najuspešnija u svojoj istoriji, dug je (za malo) nikada manji, a s druge strane pritisak javnosti je velik, očekivanja su nerealna, vreme je za „nove izazove“. To što Fudbalski savez Srbije nema predsednika je samo koincidencija.

Komentari

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.

2 reagovanja na “Vučić je nevin”

Komentari

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

Ovo veb mesto koristi Akismet kako bi smanjilo nepoželjne. Saznajte kako se vaši komentari obrađuju.