Pukla tikva 1

Reklo bi se čak da pomenute stvari mogu biti uzete kao otežavajuća okolnost.

Isti onaj koji je niotkud izvukao Kokezu i posle kratkog zagrevanja ga ustoličio na mesto predsednika FSS, sad će ga i smeniti, s tim što nije bilo ama nijednog razloga da ga tu postavi, a razlozi zašto će ga smeniti verovatno nikad u celosti neće biti poznati javnosti.

Na to mesto doći će neko ko zadovoljava sve kriterijume, tačnije samo jedan, i čuvena srpska sapunica o Kurti i Murti tako će se nastaviti.

Pomenuti „kriterijum“ je da je „od poverenja“, „slepo veran“, da ne misli svojom glavom i još manje priča. Dok ne nestane poverenje, prokliza vernost, počne isključivo da se misli na svoje dupe, i priča sa kim ne treba.

„Pukla tikva“, najjednostavnije rečeno, između šefa i Kokeze, ovaj tu nije ni postavljen da bi nešto unapredio, već po nekim zaslugama i da bi se to visoko populističko mesto kontroisalo iz prve ruke.

Nije bilo mnogo sreće u fudbalsko preduzeće ni pre Kokeze, teško da će i posle sunce prodrti iza „zidina“ u Staroj Pazovi, jer se prilično bolesna „ljubav“ ovog režima prema sportu nekako baš u fudbalu najbolje videla.

Sve je bilo „spakovano“ po uzoru na državni vrh, držale su se u strogoj tajnosti i najbanalnije informacije, sve vreme su brifovani odabrani novinari iz odabranih medija koji su nagrađivani „mutavim“ putovanjima, zabranjen je svaki kontakt sa reprezentativcima prilikom njihovog okupljanja, trening centar u Staroj Pazovi pretvoren je u posebno čuvani objekat gde se „stranci“ ne mogu kretati bez pratnje, novinarima koji postavljaju „neočekivana“ pitanja se nije odgovaralo ni  telefonom, ni mejlom.

Samo nekoliko dana nakon što je izabran na mesto predsednika Saveza obratili smo se PR službi Saveza za intervju sa Kokezom, dobili smo odgovor da je zauzet narednih nekoliko meseci, ali da se obratimo „njegovoj šefici kabineta“.

Nismo tad znali da „to“ postoji, ne znamo ni sad, ali znamo da za celog svog vakta Kokeza nije dao nenaručeni intervju uživo.

Neki su to tumačili činjenicom da ne vlada najbolje rečima, drugi da se plaši da ne kaže nešto što ne bi trebalo, ali je najtačnije da je bio svestan da tako nešto ne treba poluilegalnoj organizaciji koju je od Saveza napravio.

Zato će se i naslednik birati po „diskretnosti“, „tajnim izborom“, jer tako je valjda baš demokratski.